Produse naturiste

Vitamina C ORGANICA, remediu pentru sanatate

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți ce contribuie activ la întărirea sistemului imunitar, la protejarea organismului împotriva bolilor cronice, la reglarea colesterolului și nu în ultimul rând la încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor din organism.

Doza zilnică necesară de vitamina C pentru un adult este de 60 mg, in timp ce pentru femeile însărcinate sau care alăptează necesarul zilnic este între 85 și 120 mg. De asemenea, vârstnicii și fumătorii au nevoie de o cantitate sporită de vitamina C (fiecare țigară fumată distruge până la 100 mg vitamina C).

Un aspect foarte important în ceea ce privește administrarea suplimentelor de vitamina C este proveniența acestora, deoarece sunt de două feluri: organice și de sinteză.

Vitamina C organică se găsește în natură, în plante și reprezintă un complex de elemente, cum ar fi: bioflavonoide, vitamina P, factorul K, factorul J, factorul P, tirozinaza, ascorbinogen și acid ascorbic.

Vitamina C de sinteză sau acidul ascorbic nu se regăsește în natură, ea se produce în laborator. Acidul ascorbic reprezintă doar stratul exterior al complexului vitamina C.

Organismul nostru poate beneficia de vitamina C, doar atunci când aceasta conține toate elementele. Deoarece vitamina C sintetică conține doar acidul ascorbic, organismul nostru trebuie să folosească celelalte elemente din rezerva proprie ori, acidul ascorbic va fi complet eliminat prin urină.

Acidul ascorbic, varianta de sinteză a vitaminei C este foarte eficient în lupta împotriva bacteriilor din stomac, paraziților și ciupercilor, însă, din păcate nu face diferența între bacteriile sănătoase și cele nesănătoase din organism.

Principalele funcții pe care vitamina C le îndeplinește în organism sunt:

–  Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

–  Stimulează producția de colagen (factor esențial în refacerea celulelor țesuturilor, a gingiilor, vaselor sangvine, oaselor și dinților)

–  Susține funcționarea normală a sistemului cardiac

– Împiedică îmbătrânirea prematură a oganismului

–  Ajută la absorbția fierului în organism

–  Reglează nivelul colesterolului

–  Minimizează alergiile

–  reduce inflamațiile articulare și crește mobilitatea
–  antitumoral
–  antidiabetic
–  antigripal
Vitamina C Organică de la Herbagetica are in compoziția sa extract standardizat de acerola, pulbere din fructe de păducel și pulbere din fructe de măceșe.
Acerola şi măceşele sunt fructele cu cel mai mare conţinut de Vitamina C, având de 40 de ori mai multă Vitamina C decât lămâia şi de 10 mai multă Vitamina C decât coacăzele negre.

No Comments

    Leave a Reply