Viata independenta in scaunul rulant - Vegis.ro

 
Activitățile zilnice și micile ritualuri care ne alcătuiesc rutina sunt adevărate provocări pentru persoanele care recent au devenit utilizatori de scaune rulante. Deprinderea unui stil de viață independent este esențial pentru reintegrarea în comunitate și cel mai important, pentru recăpătarea încrederii în forțele proprii. 
 
Copiii și adulții pot beneficia de ajutorul atât de necesar la începutul acestui drum în cadrul sesiunilor de recuperare activă care au loc în 2 tabere ale Fundației Motivation România din județele Neamț și Ilfov. Prin intermediul programului Viață independentă în scaunul rulant ne dorim ca alături de voi, oameni frumoși, să oferim posibilitatea cât mai multor persoane cu dizabilități locomotorii de a participa la aceste sesiuni care asigură o trecere mai lină către noua viață.
 
Ce implică o sesiune de recuperare activă?
 

Sesiunile sunt gândite astfel încât să răspundă cât mai multor nevoi cu care utilizatorii noi de scaune rulante se confruntă: 

  • manevrarea și deplasarea cu ajutorul scaunul rulant;
  • exersarea acțiunilor de îmbrăcare și încălțare;
  • alte activități de bază;
  • aspecte referitoare la menținerea sănătății;
  • accesarea drepturilor legale;
  • consiliere emoțională. 

Toate acestea sunt completate de ședințe de kinetoterapie și ulterior de programe de exerciții fizice adaptate fiecărei persoane în parte. 

Instructorii de viață independentă, ei înșiși utilizatori de scaune rulante, se folosesc de puterea exemplului în ghidarea participanților pentru depășirea barierelor pe care aceștia le pot întâlni. Echipa este întregită de kinetoterapeuți, asistenți sociali și tehnicieni de scaune rulante, sprijinul oferit fiind astfel unul complet și profesional.  
 
 
Care este costul participării într-o tabără Motivation România?
 
Pentru ca o persoană în scaun rulant să beneficieze de toate beneficiile unei sesiuni de recuperare activă este nevoie de suma de 820 €, sumă care presupune costurile de transport, masă și cazare pentru o persoană utilizatoare de scaun rulant și un însoțitor, respectiv participare la activitățile de instruire și cele de timp liber organizate pe durata taberei.
 
Cum poți ajuta?
 
În coșul de cumpărături de pe Vegis.ro, ai posibilitatea să donezi de la 1 leu la orice sumă dorești pentru programul Viață independentă în scaunul rulant. Suma pe care o vom strânge împreună va fi redirecționată în totalitate către Fundația Motivation România, sumă ce va fi folosită pentru a schimba cât mai multe vieți în bine. 
 
 
Împreună, punem în mișcare roțile schimbării!

 
Fundația Motivation România este un ONG care sprijină copiii și adulții cu dizabilități locomotorii încă din anul 1995 de la înființare. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-un trai independent pentru mai mult de 23.000 de persoane din România.
 
Serviciile oferite acoperă o gamă largă de nevoi iar programele derulate vizează integrarea persoanelor în scaune rulante în spațiul educațional și profesional, încurajează un stil de viață activ prin practicarea sporturilor adaptate și vizează totodată educarea celor din jur care intră în contact cu persoanele cu dizabilități. 
 
Mai multe informații despre programele aflate în desfășurare cât și despre Fundația Motivation România găsești aici: http://motivation.ro/ 
 
 
Foto credit: Bogdan Dincă
  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 09.03.2023