Stresul este o stare pe care fiecare dintre noi am experimentat-o cel puțin o dată pe parcursul vieții, cu o intensitate mai mică sau mai mare, pe termen scurt sau pe termen mai lung. De obicei, stresul apare ca răspuns al organismului în anumite conditii: o schimbare, o nouă provocare în viață, un eveniment nefericit sau chiar fericit, suprasolicitarea la locul de muncă sau acasă, apariția unei îmbolnăviri în cazul propriei persoane sau a unei persoane dragi.
Până la un punct, efectul stresului asupra noastră poate avea un efect motivațional, ne ajută la mobilizarea energetică a organismului astfel încât să facem față cu succes situației cu care ne confruntăm. Însă atunci când solicitarea externă depășește capacitatea noastră de adaptare, stresul devine patologic.

Stresul îndelungat subminează încet, dar sigur, sănătatea întregului organism. Astfel, putem să ne îmbolnăvim frecvent sau să facem forme mai severe de răceala și gripă sau chiar a bolilor cronice.
SCORUȘUL, UN REMEDIU RAR ȘI EFICIENT
Există multe recomandări referitoare la susținerea sistemului imunitar, recomandări la care se alătură și gemoterapia, terapia cu muguri cu cel mai nou produs dedicat imunității și stresului și totodată întreținerii unui organism sănătos.
Scorușul este un arbore rar, pe cale de dispariţie în multe ţări, pretențios cu solul și condițiile de creștere, ce necesită nutrienți, căldură și lumină, longeviv (poate ajunge la 500 ani), cu creștere extrem de lentă. Lemnul său este compact și omogen, fiind apreciat de către sculptori și anticari. Fructele sunt în formă de mici pere, galben-roșiatice, pătate de pete brune la maturație.
Tradițional, pulpa fructului a fost utilizată pentru efectul antidiureic și antidizenteric ca urmare a proprietăților sale astringente. Sucul fructului sau decoctul era utilizat în problemele intestinale ale vârstnicilor și persoanelor care sufereau de tuberculoză.

GEMOTERAPIE CU MUGURI DE SCORUȘ DE MUNTE
Gemoterapia folosește mugurii datorită conținutului bogat în agliconi flavonici – luteolina, apigenina, cvercetina, procianidine, derivați de acid cafeic și alți acizi fenolici, taninuri. În concentrație mai mare au fost identificați polifenolii.
Deși deficiențele în aportul de polifenoli nu duc la boli specifice de deficit, aportul adecvat de polifenoli ar putea conferi beneficii pentru sănătate, în special în ceea ce privește bolile cronice. Acești compuși flavonoidici din clasa polifenolilor, aduc îmbunătățiri în profilul de lipide, previn depunerea grăsimilor în peretele endotelial, îmbunătățesc fluxul sangvin și tensiunea arterială, scad rezistența la insulină și inflamația sistemică.
Printre efectele Scorușului, se numară cel diuretic, antiinflamator, vasoprotector, relaxant al vaselor sangvine și nu în ultimul rând, un puternic efect antioxidant.

RECOMANDĂRI ȘI MODUL DE TRATARE AL AFECȚIUNILOR
Iata câteva scheme gemoterapeutice în care Scorușul si-a dovedit valoarea în ce privește îmbunătățirea stării de sănătate.
Hemoroizi:
- dimineaţa: Extract din muguri de Castan sălbatic – Aesculus hippocastanum MG=D1;
- prânz: Extract din muguri de Gingko – Gingko biloba MG=D1;
- seara: Extract din muguri de Scoruș de munte – Sorbus acuparia MG=D1.
Retenție hidrică:
- dimineața: Extract din muguri de Scoruș de munte – Sorbus acuparia MG=D1;
- prânz Extract din muguri de Fag – Fagus sylvatica MG=D1;
- seara: Extract din sevă de Mesteacăn – Betula linfa MG=D1.
Noul Extract de Scoruș de munte, datorită conținutului crescut de polifenoli naturali, contribuie la controlul stresului și la îmbunătățirea sănătății.
Alături de produsele complexe destinate susținerii sistemului imunitar și a sănătății din gama Polygemma, noul Extract de Scoruș de munte este un produs destinat în special celor care își doresc o imunitate puternică, un organism sănătos, lipsit de boală și stres.