Gemoterapie

Mugurii de porumbar, elixir vitalizant pentru corp și minte

porumbar

Vitalitatea desemnează vigoarea, forța vitală, sănătatea, tinerețea sau capacitatea de a trăi sau de a exista. Cuvântul vitalitate este derivat din cuvântul latin vita, care înseamnă viață. Vitalitatea este prima bază a existenței umane, fundamentul oricărei fericiri mai înalte și mai ample.

Forța vitală influențează toate aspectele organismului, se adaptează la influențele mediului, insuflețește viața emoțională a individului și îl conduce spre evoluție. Echilibrarea funcțiilor organismului în stare de boală este o parte integrantă a forței vitale.

PORUMBARUL, UN REMEDIU SECULAR

Porumbarul, remediu secular

Porumbarul, numit și Spinul negru, Spinul sălbatic, Tufișul spinos, stiințific fiind cunoscut cu numele de Prunus spinosa, a fost utilizat de-a lungul timpului pentru prepararea de numeroase rețete fitoterapice. Acesta dispune inclusiv de proprietăți care îl recomandă pentru creșterea forței și vitalității organismului.

Ca simbolism, vechile credințe populare considerau porumbarul un arbore magic: țesătura impenetrabilă a ramurilor sale putea adăposti atât binele cât și răul. Se credea că plantându-l în fața caselor, acestea erau protejate de foc și fulgere, iar locuitorii erau feriți de boli.

GEMOTERAPIE CU MUGURI DE PORUMBAR

gemoterapie cu muguri de porumbar

Gemoterapia folosește mugurii de Porumbar recoltați primăvara, prelucrați în stare proaspătă, obținând un extract cu acțiune complexă. Porumbarul gemoterapic se comportă ca tonic și vitalizant, atunci când organismul a fost ”secătuit” de o boală sau situație stresantă.

Extractul din Porumbar poate ajuta organismul fizic să-şi reechilibreze forţele, atunci când cantitatea de „rău” – energie negativă, invazie exterioară sau dezechilibru interior- depăşeşte pe cea de bine şi apar simptome.

Porumbarul poate fi folosit pentru întărirea organismului la orice persoană ce trece printr-o experienţă de „rău” îndelungat, care nu se mai termină, convalescenţe prelungite, boli prelungite; astfel că poate avea multe indicaţii utile. Este un produs care aduce susţinere şi protecţie, forță și vitalitate organismul, regăsindu-şi împreună cu Porumbarul, energia să identifice soluţia cea mai bună pentru situaţia cu care se confruntă.

Principalele acțiuni ale Porumbarului sunt determinate de compuşii cianhidrici, de cumarina şi amigdalina din structura plantei, și anume acțiunea antispastică, precum şi acţiunile tonice şi nutritive conferite de acizii organici, fructoză, pectină şi vitaminei C din plantă.

RECOMANDĂRI ȘI MODUL DE TRATARE AL AFECȚIUNILOR

Recomandări și scheme cu muguri de porumbar

Extractul gemoterapic din muguri de Porumbar are ca și recomandări principale tonifierea și fortificarea organismului în convalescențe, corectarea dizarmoniilor de creștere, contribuind chiar și la creșterea poftei de mâncare.

De asemenea, prezintă beneficii și la nivel cardiac, intestinal și muscular datoriță acțiunii antispastice. Poate fi utilizat singur, dar și în asociere cu alte produse gemoterapice în diferite scheme. Amintim în cele ce urmează câteva scheme în care este inclus Porumbarul:

ASTENIE POSTINFECȚIOASĂ

  • prânz: Extract din muguri de Porumbar – Prunus spinosa MG=D1

CONVALESCENŢĂ

  • prânz: Extract din din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1
  • seara: Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1

ANOREXIE

  • dimineaţa: Extract din din muguri de Porumbar – Prunus spinosa MG=D1
imunitate si vitalitate

OBOSEALĂ CRONICĂ

  • dimineaţa: Extract din muguri de Coacăz negru – Ribes nigrum MG=D1
  • prânz: Extract din din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1

Îl regăsim și în produsele complexe destinate susținerii sistemului imunitar din gama Polygemma alături de Măceș, Cătină și suc de Echinaceea purpurea în Polygemma 17 Imunitate, iar alături de extracte din Mesteacăn pufos muguri, Curcuma, Soc, suc de Orz verde în Polygemma 22 Imunitate și vitalitate, produs destinat în special celor care iși doresc o imunitate puternică dar prezință reacții adverse sau intoleranță la speciile de Echinacea.

Atunci când resimțim oboseală, lipsă de vitalitate sau când avem nevoie de o imunitate puternică, Extractul din muguri de Porumbar contribuie la apărarea și vitalizarea organismului.

Putem spune că vechile credințe populare care îl considerau un ”arbore magic” pot fi valabile și în prezent datorită beneficiilor pe care utilizarea mugurilor de Porumbar le aduc atât în ce privește apărarea organismului, cât și în creșterea forței și vitalității acestuia.

Produse pe bază de muguri de porumbar

No Comments

    Leave a Reply