Retete sanatoase

Răcorește-te în stil american cu iaurt înghețat!

iaurt inghetat

Să întâmpinăm căldura cum se cuvine: cu deserturi delicioase și, bineînțeles, răcoritoare! Avem pentru voi 4 rețete de iaurt înghețat, un desert pe cât de simplu pe atât de apetisant, și totodată un înlocuitor excelent al înghețatei din comerț. Acesta este apreciat în mod special de către americani, atât de mult încât, în America, luna iunie a fost declarată Luna Națională a Iaurtului Înghețat!

Pe lângă faptul că este ușor de preparat, iaurtul înghețat îți oferă posibilitatea să combini aromele și să adaugi ingredientele preferate; într-un cuvânt, să îți personalizezi desertul după bunul plac. De asemenea, iaurtul reprezintă o sursă naturală de probiotice, așa-numitele “bacterii bune” care contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv. În plus, poți alege iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi pentru un desert delicios și sănătos deopotrivă!

iaurt inghetat cu capsuni

Iaurt înghețat cu fructe (banane și căpșuni)

Ingrediente pentru 4 porții:
– 450g căpșuni înghețate;
– 2 banane tăiate și înghețate;
– 150g de iaurt.

iaurt inghetat cu unt de arahide

Iaurt înghețat cu banane și unt de arahide

Ingrediente pentru 4 porții:
– 3 banane tăiate și înghețate;
– 280g de iaurt;
– 240g unt de arahide cremos;
– 175g chipsuri de ciocolată (opțional).

iaurt inghetat cu mango

Iaurt înghețat cu cocos și mango

Ingrediente pentru 4 porții:
– 120g mango înghețat;
– 120ml lapte de cocos;
– 150g de iaurt;
– 2 linguri de miere.

iaurt inghetat cu matcha

Iaurt înghețat cu pulbere de matcha

Pulberea de matcha este un superaliment bogat în antioxidanți numiți catehine, cel mai puternic fiind EGCG, antioxidant ce elimină radicalii liberi care distrug ADN-ul (poluarea, radiațiile etc).

Ingrediente pentru 4 porții:
– 850g de iaurt;
– 2 linguri pulbere de matcha;
– 85g de miere.

Modul de preparare este același pentru fiecare desert în parte. Amestecă toate ingredientele într-un blender, adaugă compoziția obținută într-o tavă, întinde-o pe întreaga suprafață a acesteia și ține-o la frigider timp de 2 ore.

În cazul în care dorești să depozitezi compoziția peste noapte, acoperă tava cu o folie alimentară iar înainte de servire, las-o la temperatura camerei aproximativ 5-10 minute. Formează biluțe de iaurt înghețat cu ajutorul unei linguri de înghețată sau a unei linguri simple și savurează deșertul tău răcoros și sănătos într-o zi călduroasă de vară!

O parte din ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele de iaurt înghețat le găsești pe vegis.ro.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply