Retete sanatoase

Reteta paste cu sos de rosii si busuioc

paste cu sos de rosii si busuioc

O rețetă de paste cu sos de roșii și busuioc te poate scoate din impas în cel mai scurt timp. Este o rețetă ușoară, care durează doar câteva minute, iar la final de vei bucura de o mâncare delicioasă. Pentru această rețetă poți alege orice fel de paste: fusili, penne integrale sau spaghete. Dacă vrei să oferi o aromă mai deosebită, noi îți recomandăm 3 feluri de paste:

 1. Paste penne din orez integral Ecologice/BIO
 2. Fusili Tricolori din Grau Dur Ecologic/BIO
 3. Penne integrale din Grau dur Ecologice/BIO

De ce să folosim paste din grâu dur?

Pastele din grâu dur nu se lipesc, au un indice glicemic mai scăzut, nu îngrasă la fel de mult și sunt mai hrănitoare, conținând o cantitate mai mare de proteine. Vă recomandăm pastele Biona, paste organice, certificate ecologic, fabricate într-o fabrică de paste făinoase tradiționale, în munții Dolomite din nordul Italiei. Ingredientele sunt simple: grâu dur organic de cea mai bună calitate și apă de munte. Pastele fac parte din categoria produselor vegane.

Ingrediente paste cu sos de roșii și busuioc:

 • 200 g paste
 • 2 căței de usturoi
 • 200 g roșii cherry
 • ulei de măsline
 • busuioc verde
 • sare
 • piper

Mod de preparare paste:

Puneți pastele într-o oală cu apă fiartă, aproximativ 1 litru de apă pentru 100g de paste. Adăugați sare fină de Himalaya, după gust, și lăsați-le să fiarbă timp de 8-10 minute amestecând din când în când.

Mod de preparare sos de roșii cu busuioc:

Roșiile cherry se taie în jumătăți și se adaugă pe foc împreună cu puțin ulei de măsline. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper și se adaugă pe foc peste roșii. Se lasă la foc mic 3-4 minute și se amestecă continuu prin scuturarea tigăii. Busuiocul proaspăt se toacă mărunt și se adaugă pe foc la final.

Pentru sosul de roșii puteți alege de asemenea o conservă de roșii mărunțite cu busuioc pe care o găsiți aici: roșiile sunt tăiate, amestecate cu busuioc proaspăt și marinate în suc bogat de roșii. Sau, dacă doriți să folosiți roșii prunișoare, alegeți o conservă roșii prunișoare organice întregi decojite.

Pastele se servesc calde, imediat după preparare. Acestă rețetă de paste cu sos de roșii și busuioc este foarte utilă în post, deoarece este o rețetă ușoară și conține fibre, antioxidanți și Vitamina A + Vitamina C din roșii.

Vă dorim poftă bună!

 

No Comments

  Leave a Reply