Retete sanatoase

Reteta panna cotta cu afine

Reteta panna cotta cu afine

Reteta panna cotta cu afine se face în câteva minute, este o rețetă simplă care necesită puține ingrediente. Te vei bucura de o budincă specială și delicioasă.

Ingredientele de care ai nevoie:

Panna cotta este o rețetă specifică regiunii Piemont din Italia, iar numele ei înseamnă “frișcă gătită” în italiană. Există ceva variații ale acestei rețete, dar marea majoritate conțin frișcă lichidă, lapte și zahăr, amestecate cu gelatină si lăsate să se întărească.

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele de mai sus, mai puțin pudra de afine și căpșunile, într-un vas mediu pentru sosuri, până aduceti compoziția la punctul de fierbere. Trebuie să amestecați continuu fără a lăsa compoziția să fiarbă. Lăsați la răcit timp de 5 minute. Într-un blender mixați afinele sau pudra de afine cu puțin lapte și îndulcitor, până obțineți o pastă.

Clătiți cu apă rece formele de panna cotta și nu le uscați, deoarece acest lucru va permite compoziției să se desprindă de vasul în cazul în care doriți să o scoateți din formă. Împărțiți compoziția în mod egal la numarul de vase folosite. Lăsați la frigider cel puțin o oră, iar la servire adăugați pasta de afine pe deasupra. Opțional, puteți decora cu căpșuni sau alte fructe prospete, sos de fructe, jeleu sau dulceață, fistic, cafea, etc.

Poftă bună!

Sfat practic: Dacă doriți să faceți un aspect festiv acestui desert se va așeza compoziția în pahare/cupe de sticlă pe care le așezați la întărit în poziție oblică. În acest fel cele două straturi nu vor fi orizontale, ci vor impresiona fiind așezate oblic. 🙂

No Comments

    Leave a Reply