Plante medicinale - proprietati / Remedii si tratamente naturiste / Superalimente

Chlorella – alga minune

Chlorella  este o alga verde unicelulara , microscopica, care creste in apele dulci si contine o cantitate insemnata de clorofila, de trei ori mai mult ca spirulina, datorita capacitatii foarte mari de fotosinteza. Denumirea provine din Compositioncuvintele grecesti “chloros”, care inseamana verde si “ella” care inseamna mic, referindu-se la marimea microscopica a acestei alge.

Algele verzi fac parte din familia plantelor primitive cu o vechime de 2,5 miliarde ani, cu rol primordial in sanatatea Terrei, imbunatatind in mod permanent oxigenul din atmosfera. Exista aproximativ 8000 de specii de chlorella, dintre care cele mai cunoscute fiind C. vulgaris, C. pyrenoidosa, C. ellipsoidea, in a caror compozitie chimica  intra unele elemente specifice, care dau speciei respective calitati terapeutice deosebite.

Astfel, chlorella contine un mare procent de clorofila, dar si calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fitonutrient CGF, betacaroten, biotina, carotenoizi, clorofila, acizi grasi esentiali, acid folic, inositol, acid paraaminobenzoic (PABA), acid pantotenic, proteine, toti aminoacizii esentiali,  acizi nucleici ADN si ARN, vitamine : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K. In forma uscata, proportia substantelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre, si 10% minerale si vitamine. Aceste elemente nu pot fi gasite in produsele alimentare pe care le cumparam si nici nu se gasesc in organismul uman.

Beneficiile chlorelleichlorella benefecii final

Ceea ce face ca algele verzi sa aiba o actiune atat de puternica asupra sistemului imunitar si bolilor este concentratia mare de vitamine si minerale 100 % naturale. Acestea sunt absorbite mult mai eficient decat alte suplimente nutritionale.
Asadar, printre multele proprietati pe care le are, regasim:
– detoxifica organismul de pesticide si reziduri de alimente
– intareste sistemul imunitar prin refacerea si prin combaterea virusilor
– protejeaza organismul impotriva cancerului, prin continutul sau in carotenoide, substante puternic antioxidante cu rol preventiv impotriva cancerului. De asemenea, protejeaza corpul si impotriva radiatiilor aplicate in tratamentele impotriva canceruluichlorella-powder_313d59af-8d39-40a2-b16a-5506c940f002
– reface celulele sistemului nervos, fiind recomandata bolnavilor de Alzheimers si Parkinson, deoarece poate reface distrugerea nervilor la nivelul creierului, cat si a sistemului nervos in general
– vindeca bolile autoimune
– este folosita in Japonia pentru ulcer duodenal, gastrita, colite, hipertensiune, diabet, hipoglicemie, astm
– trateaza bolile digestive care apar pe fond imunitar si nervos
– stimuleaza tractul digestiv , trateaza constipatia si subnutritia
– reduce nivelul colesterolului
– previne arteroscleroza
– creste nivelul de concentrare
– curata sangele de impuritati ( metale grele )

In ceea ce priveste beneficiile pentru femei trebuie mentionate urmatoarele :
-regleaza nivelul hormonal si metabolic
– echilibreaza starile mentale si emotionale: stresul, depresia, nervozitatea, anxietatea, iritabilitatea, anemia, slabiciunea, lipsa de energie.
– combate obezitatea si ingrasarea
– ajuta in bolile genitale- fibrom uterin, chisturi ovariene, scurgeri vaginale cronice, menstruatie dureroasa, endometrioza.
– elimina mirosurile neplacute provocate de transpiratie
– elimina halena
–  echilibreaza pH-ul pielii
– reda luminozitatea tenului

Se poate utiliza atat sub forma de capsule , tablete, granule, pudra sau extract care se adauga in apa. Cele mai bune variante sunt sub forma de pudra, tablete si capsule vegetale.

Mod de administrare:
chlorellaChlorella se poate administra in orice moment al zilei, dizolvata in apa, presarata pe salate sau adaugata in shake-uri sau smoothie-uri.  Daca doriti sa slabiti, chlorella se ia cu 30 de minute inainte de masa.

Copii (15-30 kg )- 1-2 g pe zi
Femei – 3-5 g pe zi
Barbati – 5-9 g pe zi

Pentru un plus de bebeficii puteti lua zilnic chlorella in combinatie cu spirulina.
Astfel, puteti lua 5 g de chlorella pe zi  combinata cu 10 g de spirulina.

No Comments

    Leave a Reply