Plante medicinale - proprietati / Remedii si tratamente naturiste / Superalimente

Ginseng Siberian: Proprietati & Beneficii

Ginsengul siberian, cunoscut si sub numele de eleuthero, a fost folosit in tarile estice, inclusiv China si Rusia. In ciuda numelui sau, este complet diferit de ginsengul american si asiatic, deoarece are diferite componente chimice active. Aceste ingrediente active din ginsengul siberian se numesc eleuterozide si stimuleaza sistemul imunitar.

Ce este ginsengul siberian?

Ginsengul sibian este o plantă a cărei rădăcină este folosită în medicina alternativă.

Ginsengul siberian este adesea numit „adaptogen”, un termen non-medical folosit pentru a descrie substanțe care pot avea beneficii în întărirea organismului și creșterea rezistenței generale la stresul zilnic.

Pe lângă faptul că este utilizat ca adaptogen, ginsengul sibian este utilizat pentru afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, tensiunea arterială scăzută, întărirea arterelor (ateroscleroză) și afecțiuni reumatice.

În Antichitate, ginsengul siberian era folosit pentru a preveni răceala si gripa si pentru energiza organismul, pentru longevitate si vitalitate.

Actiuni terapeutice ale ginsengului siberian

Creșterea sistemului imunitar

Polizaharidele continute de ginsengul siberian stimuleaza functia sistemului imunitar, mai ales in situatiile in care activitatea lui este deficitara.

Consumul de ginseng siberian creste producţia de celule imunocopetente si le activeaza pe cele deja existente. Ginsengul este renumit, in special pentru aceasta capacitate, si anume cea de stimulare si intarire a sistemului imunitar, oamenii folosindu-l din vechi timpuri pentru aceasta proprietate.

000000527430

Rezistenta la stres.

În zilele noastre, cand existenta cotidiana este caracterizata de stres, adaptogenii din compozitia ginsengului maresc capacitatea organismului de a se adapta la stres, reducand nivelul cortizolului circulant (hormonul stresului).

Mai mult de atat, ginsengul siberian echilibreaza tensiunea arteriala ridicata sau scazuta si asigura o mai buna rezistenta psihica la eforturile de lunga durata. Astfel, ginsengul siberian şi-a dovedit utilitatea în cazurile de epuizare, neurastenie, dureri localizate la nivelul muşchilor gâtului, tremurături ale limbii şi cearcăne.

Doze recomandate: 500 -3000 mg, timp de 3 luni, urmate de 2-3 săptămâni de pauză.

Tonifierea sistemului nervos central.

Ginsengul mareste capacitatea organismului de rezistenta la efortul fizic (mai ales anduranţa, coordonarea si imbunatatirea reflexelor), efectul fiind constatat in special la sortivii de performanta. De asemenea, imbunatateste memoria, creşte capacitatea de munca si viteza de reactie. Atunci cand ginsengul este administrat cu 3 ore inainte de culcare, acesta are o actiune sedativa si este util in insomnii, imbunatatind astfel calitatea somnului.

Potrivit pentru diabetici.

Ginsengul are acţiune hipoglicemianta prin stimularea metabolismului glucidic la diabeticii cronici.

Prietenos cu inima.

Ginsengul siberian este un stimulant cardiac, datorita antioxidantilor pe care ii contine si este un agent hipotensiv, avand si indicatii sigure in fragilitatea capilara, ateroscleroza (scade valoarea colesterolului) si angina pectorala.

Bun impotriva infectiilor.

Ginsengul siberian creste rezistenţa organismului fata de infecţii, fiind eficient în virozele respiratorii (raceli şi gripe), afectiunile genito-urinare (unde reduce durerile) si infecţiile cu virus herpetic tip 2 (reducand durata puseelor si frecvenţa lor).

Beneficii ale ginsengului siberian

●susține recuperarea fizică și psihică

●susține performanța mentală și fizică

●contribuie la sănătatea sistemului imunitar

●adaptogen (crește rezistența organismului la stres)

Ginsengul siberian este recomandat:

●ca tonic, în stări de oboseală

●persoanelor cu probleme de concentrare

●ca tonic în astenie și convalescență

●persoanelor care se confrunta cu stres

●la expunerea la temperaturi extreme

●persoanelor care lucrează în condiții de muncă grele

●pentru susținerea imunității

Forme de administrare a ginsengului siberian

Pulbere de ginseng

Ginsengul siberian se găseste sub formă de pulbere de ginseng. Pulberea de ginseng siberian se administrează zilnic între 0.5g și 2g pe zi,

Evitați să consumați pulberea cu 1 oră înainte de a merge la culcare datorită capacității de energizare. Dacă consumati ginseng siberian în mod regulat, faceți o pauză de 1-2 săptămâni o dată la 3 luni de utilizare.

Daca suferiti de hipertensiune este bine sa consultati medicul inainte de utilizare.

Capsule de ginseng siberian

Suplimentele cu ginseng siberian le găsești și sub formă de capsule, cu concentrații de până la 1000mg.

Capsulele de ginseng se administrează conform prospectului sau indicațiilor specialistului.

Ceai de ginseng

Ceaiurile pentru intărirea imunității precum și ceaiurile pentru slăbit pot conține rădăcină de ginseng siberian.

Descoperă selecția de ceaiuri cu ginseng.

No Comments

    Leave a Reply