Retete sanatoase

Ceai rece pentru zile fierbinți. Cum prepari un ice tea delicios?

ceai rece

Se spune că nu poți cumpăra fericirea… dar poți cumpăra ceai și este cam același lucru. După apă, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din întreaga lume, iar vara aceasta poate deveni cea mai populară băutură răcoritoare! Lansăm trend-ul ceaiului rece sau așa-numitul ice tea și te învățăm cum să îl prepari acasă, folosind ceai vrac!

Există 2 metode prin care poți pregăti ceai rece: metoda tradițională de infuzare la cald și metoda “la rece”. Principala diferență? Timpul de păstrare la frigider al băuturii. Indiferent de metoda pe care o vei alege, poți adăuga felii de lămâie sau de alte citrice, bucăți de fructe, mentă, miere sau alți îndulcitori naturali pentru un gust pe pofta inimii!

reteta ceai rece

ceai rece cu lamaieMetoda de preparare “la rece”

Metoda “la rece” este ideală dacă vrei să ai pregătit ice tea-ul preferat încă de la prima oră a doua zi sau știi că vei avea musafiri și ai de gând să îi surprinzi cu ceva delicios și răcoritor.

Pentru 1 litru de ice tea folosim întotdeauna aproximativ 6 – 8 lingurițe de ceai vrac. Umple cu 1 litru de apă o carafă (sau alt recipient din sticlă), adaugă ceaiul vrac și păstrează la frigider peste noapte (aproximativ 8 – 10 ore).

Timpul mai îndelungat de refrigerare este necesar deoarece în lipsa unei temperaturi ridicate, aromele ceaiului sunt eliberate un pic mai greu. Riscul de a obține un ceai rece cu o ușoară tentă amăruie datorită frunzelor este însă puțin probabil, acesta fiind și principalul avantaj al metodei “la rece”.

Ceai rece preparat “la cald”

A doua metodă este totodată și cea clasică de preparare a unui ceai, cu o mică diferență: după ce fierbem apa, adăugăm ceaiul vrac și lăsăm la infuzat câteva minute, ceaiul trebuie să se răcească înainte de a fi depozitat la frigider preț de 2 – 3 ore.

Nu introduce în frigider carafa fierbinte deoarece diferența de temperaturi va fi prea mare și prea bruscă, și riști ca aceasta să crape, iar frigiderul tău să fie inundat, la propriu. Asemenea metodei “la rece”, infuzarea la cald necesită aceeași cantitate de ceai vrac (6 – 8 lingurițe) la 1 litru de apă.

Dacă ești iubitor de ceai, stai liniștit; vara aceasta vei continua să îți savurezi băutura preferată! Iar pentru un ice tea cu adevărat fresh și aromat, îți recomandăm ceaiurile Niavis sau ceaiurile ayurvedice Yogi Tea, produse bio cu bucăți de fructe, mirodenii și alte ingrediente în combinații unice și de-li-cioa-se!

ceai rece
About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply