Te-ai delecta cu ceva dulce, însă ții post? Vești bune! Există deserturi vegane, adică fără strop de lapte sau ouă, ideale pentru a fi bucătărite în perioada postului și nu numai. Yeeey! Exact aceeași reacție am avut-o și noi atunci când am descoperit ce bunătăți se pot pregăti. Împărtășim și cu tine 3 idei delicioase în cele ce urmează, în care sunt incluse alimente Solaris.
Bonus: toate produsele Solaris sunt disponibile în această perioadă pe vegis.ro la prețuri speciale!
Deserturi vegane de nerefuzat
1. Brioșe cu ciocolată și cocos fără coacere
Ingrediente pentru 8 porții:
Pentru stratul de ciocolată:
- 100gr curmale;
- 30gr nucă de cocos răzuită;
- 24gr pudră de cacao;
- 15gr sirop de arțar sau orice alt îndulcitor natural preferi.
Pentru stratul de cocos:
- 90gr nucă de cocos răzuită;
- 160gr iaurt de cocos;
- 60gr sirop de arțar / curmale / agave, în funcție de preferințe;
- 28gr ulei de cocos topit.
Mod de preparare:
1. Amestecă toate ingredientele pentru stratul de ciocolată cu ajutorul robotului de bucătărie, timp de 10 secunde sau până când compoziția devine sfărâmicioasă și ușor lipicioasă.
2. Transferă compoziția într-o tavă de silicon pentru brioșe și presează bine fiecare brioșă cu ajutorul degetelor.
3. Amestecă toate ingredientele pentru stratul de cocos cu ajutorul robotului de bucătărie, timp de câteva secunde.
4. Așază stratul de cocos peste cel de ciocolată și presează bine.
5. Pune tava la congelator timp de 1 oră. Ulterior, așteaptă aproximativ 20 – 30 de minute până să le servești.
Brioșele pot fi depozitate la frigider, rezistând până la 5-6 zile.
2. Batoane cu fistic și ovăz
Ingrediente pentru 12 răsfățuri:
- 112gr de fistic crud decojit;
- 80gr fulgi de ovăz;
- ½ linguriță sare de mare;
- 80gr sirop de arțar;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 23,7gr fulgi de cocos;
- suplimentar: fistic mărunțit pentru ornare.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius și tapetează o tavă încăpătoare cu hârtie de copt. Amestecă fisticul, fulgii de ovăz și sarea cu ajutorul robotului de bucătărie, timp de aproximativ 30 de secunde. Adaugă siropul de arțar și uleiul de măsline și amestecă din nou pentru a obține o compoziție omogenă.
2. Întinde compoziția uniform în tigaie și presară fulgii de cocos și fisticul pentru ornare. Ulterior, pune tava în cuptor și lasă batoanele să se coacă 10-12 minute până când fulgii de cocos capătă o nuanță maro-aurie, iar batoanele devin moi.
3. După ce batoanele s-au răcit, taie-le în pătrățele și stropește-le cu puțin sirop de arțar, după gust. Batoanele se depozitează într-un recipient etanș și pot fi savurate în decurs de 1 săptămână.
3. Mini tarte cu lime fără coacere
Ingrediente pentru 12 delicii:
Pentru crustă:
- 100gr nucă de cocos răzuită;
- 115gr nuci;
- 87,5gr curmale fără sâmburi, înmuiate în prealabil în apă caldă timp de 30 de minute.
Pentru cremă:
- 2 avocado copți;
- 75gr caju crud înmuiat în prealabil în apă, timp de 6 ore, și scurs;
- sucul de la 2 bucăți de lime;
- 1 linguriță coajă de lime rasă;
- Aproximativ 80gr sirop de agave.
Pentru ornare: 12 felii de kiwi tăiate subțiri sau 12 feliuțe de lime.
Mod de preparare:
1. Amestecă nuca de cocos răzuită și nucile cu ajutorul robotului de bucătărie. Adaugă curmalele fără sâmburi și amestecă din nou până când obții o compoziție omogenă. Ulterior, împarte compoziția în 12 porții și așaz-o într-o formă pentru brioșe, unsă în prealabil.
2. Amestecă toate ingredientele pentru cremă cu ajutorul robotului până când se omogenizează, iar ulterior pune câte 1 lingură în fiecare dintre cele 12 forme și netezește.
3. Ornează mini tartele cu feliile de kiwi sau lime și se pune tava la congelator timp de 1 oră. Înainte de servire, se lasă la dezghețat 10-15 minute.
Așa-i că ți-am făcut poftă? Atunci este timpul să-ți pregătești lista de cumpărături, să te bucuri de 20% REDUCERE la toate alimentele Solaris, să încerci ideile de deserturi vegane și să le savurezi alături de toți cei dragi ție!
Până la următoarea întâlnire culinară pe blog, îți dorim ‘’Poftă mare!’’.
Surse:
- https://elavegan.com/raw-coconut-cupcakes-vegan-gluten-free/
- https://www.loveandlemons.com/jessicas-pistachio-oat-squares/
- https://nutritioninthekitch.com/key-lime-tarts-dairy-gluten-free/