Interesul față de produsele pentru îngrijire cât mai naturale este unul tot mai ridicat, lucru care nu poate decât să ne bucure. Suntem mai atente la ingrediente și alegem cosmeticele pe a căror etichetă nu găsim parabeni sau alte substanțe asemănătoare.
Una din modalitățile prin care te poți asigura că produsele cu care îți îngrijești tenul și pielea sunt 100% naturale este să le prepari chiar tu. În plus, dacă îți plac lucrurile handmade, cu siguranță nu vei refuza astfel de proiecte.
Întrucât dorim să te încurajăm să-ți prepari propriile cosmetice, te ghidăm pas cu pas în realizarea celui mai comun produs pentru îngrijire: săpunul. Am pregătit pentru tine 6 săpunuri homemade din care te poți inspira, săpunuri pe care acum toată echipa Vegis le folosește și de care s-au declarat foarte mulțumiți!
3 produse de bază pentru orice săpunuri homemade
Indiferent de ingredientele pe care alegi să le foloseșți pentru crearea de săpunuri homemade, vei avea nevoie de 3 produse.
Bază de săpun ce conține uleiuri, ingrediente vegetale, diverse extracte, glicerină; pe scurt, acele substanțe ce conferă săpunului acțiunea de curățare, hidratare etc. Pentru săpunurile noastre am folosit baza de săpun alb de la Mayam pe care am tăiat-o în 6 bucăți egale. Fiecare bucată se topește separat pe baie de apă după ce este tăiată la rândul ei în cubulețe pentru a grăbi acest proces.
Forma de silicon în care am turnat compoziția fiecărui săpun în parte. Pe vegis.ro găsești atât forme simple, dreptunghiulare, cât și cu cavități de diferite forme dacă vrei să obții săpunuri homemade mai deosebite. După prepararea și turnarea în forme a săpunurilor, acestea trebuie depozitate la frigider cel puțin 24 de ore.
Flacon cu pulverizator în care se amestecă apă cu alcool, mix ce previne formarea bulelor de aer pe suprafața săpunului. Acesta se pulverizează de câteva ori direct în forma de silicon și după turnarea compoziției săpunului.
Săpunuri naturale cu polen, turmeric și ulei esențial de lemongrass
Polenul este un ingredient des întâlnit în cosmeticele naturale deoarece, datorită vitaminelor, aminoacizilor și altor substanțe active din compoziție, are proprietăți hidratante și regenerante pentru piele.
Turmericul este folosit în măști pentru tenul acneic deoarece substanța activă pe care o conține, curcumina, are efect antibacterial, antioxidant și antiseptic. În domeniul cosmetic, turmericul este cunoscut și pentru capacitatea de a echilibra diferența de tonuri ale tenului. Uleiul esențial de lemongrass este și el un ingredient important, cu proprietăți antibacteriene, care are capacitatea să curețe și să detoxifice pielea în profunzime.
Săpunuri homemade cu zaț de cafea și ulei esențial de vanilie
Acest săpun este ideal a fi folosit la duș pe zonele afectate de celulită sau ca măsură de prevenție a apariției acesteia. Este binecunoscut faptul că zațul de cafea are efect lipolitic, mai exact contribuie la dizolvarea depozitelor de grăsime localizate în substratul pielii.
Utilizat în mod frecvent, acest săpun natural te va ajuta să-ți menții pielea catifelată. Iar pentru note subtile de vanilie care să-ți parfumeze atrăgător pielea, încearcă uleiul esențial extract de vanilie de la Sonnentor.
Săpunuri homemade cu miere de Manuka, sare grunjoasă de Himalaya și ulei esențial de mentă
Un săpun cu arome fresh și acțiune antibacteriană și antiinflamatorie datorită mierii de Manuka din compoziție. Utilizată în măști cosmetice, mierea de Manuka tratează acneea, reduce roșeața, hidratează și repară pielea, fiind recomandată inclusiv pentru eczeme sau alte probleme ale pielii.
Sarea grunjoasă de Himalaya are acțiune abrazivă și ajută astfel la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii.
Săpunuri naturale homemade cu lavandă și ulei de cocos
Pentru un răsfăț aproape ca la spa, îți recomandăm acest săpun. Uleiul de cocos hrănește, curăță și hidratează pielea, în timp ce lavanda are efecte calmante și antidepresive, una din cele mai populare întrebuințări fiind în aromaterapie. Noi am folosit atât ulei esențial de lavandă, cât și lavandă uscată pentru o acțiune abrazivă delicată și pentru decor. Dacă nu găsești lavandă uscată, poți utiliza planta din ceaiurile de lavandă tip vrac.
Săpunuri homemade cu pulbere de neem și ulei esențial de roiniță
Neemul este o plantă ayurvedică cu numeroase întrebuințări, de la ingredient cosmetic și mirodenie, până la insecticid natural. Substanța activă a neemului este quercetina (quercetin), flavonoid cu proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiseptice care curăță bacteriile acumulate în porii deschiși ale pielii, reducând astfel acneea.
Săpunuri naturale homemade cu scorțișoară, miere de Manuka și ulei esențial de vanilie
Mierea și scorțișoara „fac casă bună împreună” nu doar în sectorul culinar, ci și cel cosmetic unde contribuie la reducerea acneei. Iar dacă mierea este de Manuka, obții o combinație cu puternice proprietăți antibacteriene care curăță și dezinfectează eficient. În plus, uleiul esențial de vanilie îți va învălui pielea într-un parfum subtil și aromat.
Pe lângă produse de îngrijire 100% naturale și personalizate după bunul plac, aceste săpunuri homemade pot deveni foarte ușor cadouri unice pentru cei dragi. Leagă-le cu panglici, sfoară sau alte materiale, sau pur și simplu împachetează-le cu hârtie în culoarea preferată a celui căruia urmează să le dăruiești.
Ingredientele necesare pentru realizarea săpunurilor propuse sunt disponibile pe vegis.ro.
ce continut chimic arre baza pentru sapun?
Bună ziua! Bazele pentru săpun de la Mayam sunt de origine naturală și vegetală. Spre exemplu, baza de săpun melt & pour are în compoziție: ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de şofrănel, glicerină vegetală, apă purificată, hidroxid de sodiu, sorbitol, sorbitan, proteine de ovăz, dioxid de titan.
Pentru mai multe detalii privind bazele de săpun de la Mayam disponibile în oferta noastră, vă rugăm să intrați pe https://vegis.ro/mayam/filtre/cauta-baza+sapun/