Dacă simțiți nevoia să luați o pauză de la miel, sarmale sau alte mâncăruri grele de Paște, venim cu o propunere greu de refuzat! O mămăligă cremoasă cu ciuperci, aromată și perfect echilibrată nutrițional este deliciul cu care te poți delecta astăzi! Iar dacă mai ai ouă roșii și nu mai știi cum să le consumi, le poți alătura acestui preparat și te vei bucura astfel de o masă copioasă, dar care să nu-ți creeze probleme de digestie. Hai să vedem cum se prepară!
Informații generale și nutriționale
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 12 minute
Timp total: 22 minute
Porții: 3
Calorii: 416kcal/ porție
Ingrediente
- 140g mălai fin
- 200ml cremă de caju
- 160ml băutură vegetală de soia
- 240ml supă (facută din cub de supă)
- 1 lingură fulgi de drojdie uscată inactivă
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- 3 ouă de casă
- 200g ciuperci
- 30g roșii uscate în ulei
- 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare
- Într-o oală medie, la foc mediu, adăugăm laptele de soia, supa de legume, mălaiul, crema din caju, drojdia nutritivă, crenguța de cimbru și un pic de sare. Amestecăm bine pentru a încorpora crema de caju și le gătim până când începe să fiarbă.
- Dăm focul la mediu – scăzut și gătim până se înmoaie mălaiul, aproximativ 10 minute, amestecând din când în când pentru a evita lipirea compoziției de fundul cratiței. Gătim până când mămăliga este cremoasă, dar consistentă (nu lichidă).
- Între timp punem la fiert ouăle și pregătim ciupercile.
- Tăiem ciupercile felii și le călim cu roșiile uscate și pătrunjelul proaspăt.
- La sfârșit punem mămăliga într-un bol, adăugăm peste ciupercile sotate și servim cât este cald.
Poftă bună!