Retete sanatoase

Sorbet de catina: echilibrul perfect între sănătate şi răsfăţ

Pentru că nu trebuie să fie cald afară pentru a te bucura de un desert răcoritor, îţi propunem o reţetă dulce-acrişoară care merge de minune la sfârşitul unei zile pline, când tot ce îţi doreşti este să te relaxezi, nu-i aşa? Răcoreşte-ţi mintea şi ia-ţi porţia de vitamina C dintr-un sorbet de catina!

Pentru prepararea acestui deliciu sănătos ai nevoie doar de câteva ingrediente! Partea bună este că reţeta lasă loc de impovizaţii şi îţi oferă posibilitatea de a-ţi pune amprenta asupra preparatului final prin alegerea ingredientului/ingredientelor pentru decor.

De ce sorbet de catina?

Spre deosebire de îngheţată a cărei preparare necesită lapte sau iaurt, pentru sorbet se foloseşte apă, iar reţeta în sine este una foarte simplă. Alte variante sunt lichiorul sau vinul alb, însă pe acestea ţi le recomandăm atunci când vrei să pregăteşti un desert cu care să impresionezi în cadrul unei mese mai speciale.

Poţi realiza sorbet din aproape orice fruct, însă alegerea noastră sunt fructele de cătină, foarte bogate în antioxidanţi, betacaroten şi vitamina C, care întăresc sistemul imunitar şi ne protejează de răceală şi gripă mai ales acum, când a început sezonul acestora.

Ingrediente pentru sorbet de catina

sorbet cu catina

În vederea pregătirii acestui desert, ai nevoie de:
– 4 linguri de miere;
– 120 ml suc de cătină;
– 180 ml apă;
– frunze de mentă pentru decor şi un plus de gust;
– la alegere, poţi adăuga şi suc proaspăt de portocale sau mandarine.

În locul mierii poţi folosi sirop de agave sau alţi îndulcitori naturali. Dacă vrei să adaugi zahăr, îţi recomandăm un sortiment mai sănătos cum ar fi zahărul de cocos care are un indice glicemic mai mic.

De asemenea, în cazul în care a trecut sezonul cătinei şi nu mai ai de unde achiziţiona aceste bobiţe de sănătate pentru a prepara suc, îl găseşti gata făcut aici!

Cum prepari sorbet de catina?

Pentru varianta cu miere, sirop de agave sau alt îndulcitor asemănător, amestecă toate ingredientele menţionate într-un bol (manual sau într-un blender) şi depozitează-l la frigider cel puţin 2 ore; de preferat 4 ore sau chiar mai mult. După expirarea timpului, toarnă compoziţia din nou în blender, mixează şi aşează sorbetul în castroane sau alte recipiente de sticlă. La final, decorează cu frunze de mentă.

Dacă optezi pentru varianta zahărului ca şi îndulcitor, paşii reţetei se schimbă un pic. Amestecă pe foc apa şi zahărul până acesta din urmă se topeşte şi rezultă un sirop, iar apoi adaugă-l treptat în recipientul cu suc de cătină. Timpul de refrigerare şi procedura mixării în blender rămân aceleasi.

Cantitatea ingredientelor pentru sorbet de catina poate varia în funcţie de cantitatea acestui desert pe care doriţi să o savuraţi… singuri sau împreună cu prietenii şi cei dragi.

Toate ingredientele de care ai nevoie le găseşti la un click distanţă pe vegis.ro.

fructe de catina
About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

  • Simo
    April 24, 2019 at 13:45

    5

    Reply

Leave a Reply