E vară și e cald? Ce spui de un desert vegan cu afine super fresh, care să-ți aline pofta de dulce într-un mod răcoritor? Se prepară ușor și nu necesită folosirea cuptorului, așa că nu te mai ținem în suspans și îți zicem de-ndată cum îl poți pregăti.
Ingrediente pentru desert vegan cu afine
Pentru bază:
Pentru stratul de “mascarpone”:
- 200g caju, hidratat timp de aproximativ 2 ore
- 200ml lapte de cocos la conservă
Pentru sosul de afine:
- 100g afine

Mod de preparare
- Pregătim baza, amestecând migdalele și curmalele într-un robot de bucătărie până când formează o masă lipicioasă. Nu le amestecați prea mult timp. Vreți să fie lipicioasă, dar puțin crocantă, astfel încât să obțineți o textură plăcută.
- Împărțiți jumătate din amestec în mod egal în 2 pahare, presându-l pe fundul paharului cu ajutorul degetelor sau al unei lingurițe.
- Acum pregătim stratul de “mascarpone”. Puneți nucile caju hidratate și laptele de cocos într-un blender și procesați-le în robotul de bucătărie până când obțineți o compoziție omogenă.
- Turnați jumătate din compoziție peste baza din cele 2 pahare, apoi dați la congelator paharele timp de aproximativ 10 minute (poate un pic mai mult dacă vreți ca straturile să fie mai bine definite).
- Între timp adăugați afinele într-un bol și zdrobiți-le cu o furculiță.
- Scoateți paharele din congelator și adăugați câte un strat de sos de afine, apoi congelați din nou timp de încă 10 minute.
- Adăugați încă un strat de “mascarpone” și ornați cu afine și un fir de mentă proaspătă.
Poftă mare!