Știai că poți să îți faci biscuiți “Oreo” raw vegani acasă? Sunt super delicioși, sănătoși și ușor de preparat. Singurul inconvenient e că sunt atât de buni încat dispar repede din farfurie, dar e un risc pe care merită să ți-l asumi.
Avem și o super veste! Ca să nu cauți fiecare produs de care ai nevoie pentru aceasta rețetă, am creat pe site un Pachet pentru Biscuiți Oreo Raw Vegani pe care îl găsești chiar sub acest nume. Îl adaugi în coș și gata, imediat te poți apuca de prăjiturit! Spor la treabă!
Ingrediente
- 250g nucă de cocos răzuită
- 125g migdale crude
- 125g nuci
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150g îndulcitor natural stevia
- 45g roșcove sau cacao
- 100g curmale fără sâmburi
- 15ml sirop de agave/arțar (opțional)

Mod de preparare
- Adăugăm nuca de cocos răzuită, esența de vanilie și îndulcitorul de stevie într-un blender și mixăm până la obținerea unei compoziții omogene pe care o vom folosi ca umplutură pentru biscuiții noștri, umplutură pe care o lăsăm deoparte pentru moment.
- Tot cu ajutorul blender-ului amestecăm câteva secunde, la viteză mare, migdalele, curmalele și pudra de roșcove/cacao, iar ulterior adăugăm și nucile și mai mixăm un pic. Compozitia obținută pentru biscuiții propriu-ziși trebuie să aibă o textură de aluat și să rămână laolaltă atunci când o apeși între degete.
- În acest pas al rețetei putem să gustăm și să ajustăm aroma biscuiților, adăugând mai multă pudră de roșcove/cacao pentru aroma de ciocolată, curmale (sau sirop de agave/arțar) pentru dulceață sau sare pentru sărare.
- Tapetăm o suprafață plană cu hârtie de copt și întindem aluatul. Folosim o formă circulară mică (un pahar, de exemplu) pentru a “decupa” cât mai mulți biscuiți (asigură-te că obtii un număr par). Întindem umplutura de cocos pe o parte din biscuiți, îi acoperim cu celelalte jumătăți, iar apoi îi depozităm pentru 30 de minute la frigider până se întăresc ușor.
- Biscuiții se păstrează acoperiti în frigider până la 1 săptămână sau în congelator (preferința mea) până la 1 lună.
Poftă mare!