Perfecte în cereale la micul dejun sau numai bune de ronţăit, migdalele sunt unele din cele mai apreciate, şi implicit cele mai consumate nuci din categoria lor. Dacă te numeri printre cei cărora nu le lipseşte niciodată punga de migdale din casă, reţeta următoare cu siguranţă te va încânta! Află cum prepari lapte de migdale în doar 2 minute!

reteta lapte de migdaleDe ce lapte de migdale?

Simplu: pentru că este de-li-cios, şi foarte nutritiv. Compoziţia hrănitoare specifică migdalelor sunt “transferate” practic în această băutură, şi vorbim aici de o sursă bună de vitamina E şi minerale precum calciu, magneziu şi potasiu, respectiv un conţinut ridicat de fibre, proteine şi acizi graşi esenţiali.

În plus, laptele de migdale nu conţine gluten, ajută la scăderea în greutate, menţine nivelul colesterolului şi reduce riscul apariţiei de boli cardiovasculare, avantaje atribuite automat şi migdalelor.

Cum prepari lapte de migdale?

Pentru această reţetă ai nevoie de:
– 1 ceaşcă de migdale decojite, lăsate în apă aproximativ 2 ore – poţi folosi fie migdale cu coajă (care se curăţă uşor după ce sunt lăsate în apă), fie direct migdale decojite;
– 1-2 curmale fără sâmburi (după gust);
– un vârf de sare;
– 300ml de apă, în funcţie de consistenţa dorită.

Amestecă toate ingredientele într-un blender şi strecoară compoziţia obţinută printr-un tifon sau o sită fină. Ulterior, poţi folosi lapte de migdale în aceleaşi scopuri pentru care foloseşti şi laptele clasic, de vacă: în prăjituri, pentru prepararea budincii, în smoothie-uri etc.

Toate ingredientele de care ai nevoie pentru a pune în practică această reţetă le găseşti la un click distanţă, pe vegis.ro.

lapte de migdale