Deși se spune că frigul aduce cu sine un risc mai ridicat de infecții urinare, să știi că aceste neplăceri îți dau bătăi de cap și în sezonul cald, motiv pentru care trebuie să te orientezi spre un tratament pentru infecții urinare pe care să-l ai mereu la îndemână.
Toamna și iarna, sistemul nostru imunitar este mai slăbit, și astfel devenim o pradă ușoară pentru tot felul de virusuri și bacterii, iar în sezonul estival, căldura și umiditatea cresc, creând condiții propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a germenilor. În plus, apare și tentația mării sau a piscinelor, care poate nu sunt suficient igienizate, acestea fiind medii în care te poți contamina cu ușurință.
După cum vezi, se pare că tot anul trebuie să fii în gardă, motiv pentru care am pregătit special pentru tine două scheme de tratament pentru infecții urinare, care îți vor ușura semnificativ perioadele critice în care te confrunți cu simptomele acestora.
Cum identifici semnele unei infecții urinare?
Pe scurt, infecțiile de tract urinar sunt declanșate de proliferarea bacteriilor pe căile urinare. Cea mai populară bacterie responsabilă de aceste infecții este Escherichia Coli, o bacterie care se regăsește în flora intestinală. Ajunsă din sistemul digestiv pe căile urinare, aceasta se reproduce necontrolat, afectând buna funcționare a tractului urinar, și implicit provocând disconfort la nivelul întregului organism.
În funcție de gravitatea lor, infecțiile de tract urinar pot afecta atât vezica urinară, cât și rinichii. Infecțiile urinare care îți afectează vezica sunt cele mai frecvente și poartă denumirea medicală de cistită. Pe de altă parte, infecțiile renale (cele care afectează rinichii) sunt mai rar întâlnite și presupun un grad de gravitate mai ridicat. Acestea poartă denumirea de pielonefrită și cel mai adesea implică supraveghere medicală constantă și administrarea intravenoasă a antibioticelor prescrise de specialistul urolog.

De asemenea, infecțiile tractului urinar pot fi acute sau cronice. Dacă o infecție urinară este acută se caracterizează printr-un debut brusc și afectează doar o parte a tractului urinar. Cel mai adesea, acestea sunt identificate cu cistitele (infecție la nivelul vezicii urinare, uretrei sau ureterelor). Gravitatea infecțiilor acute sunt reduse și nu există niciun pericol de înaintare către zona renală.
La polul opus, infecția urinară cronică este cea care înaintează spre rinichi fie prin căile urinare, fie prin fluxul sanguin. Debutul acesteia nu este o surpriză, ci mai degrabă efectul unor infecții suferite de-a lungul timpului, netratate corespunzător. În plus față de infecțiile acute, cele cronice se pot manifesta și prin febră, greață și vărsături, dureri localizate la nivelul spatelui.
De regulă, infecțiile urinare sunt ușor de identificat, printre cele mai comune simptome fiind următoarele:
- urgența de a urina des și imediat, chiar dacă vezica este golită;
- senzația de durere și usturime la urinare;
- prezența în cantități mici a sângelui în urină (hematurie).
Dacă te confrunți cu aceste simptome în mod repetat, nu mai amâna vizita la specialistul urolog. Pentru administrarea unui tratament adecvat, în conformitate cu istoricul tău medical, se impune efectuarea unor analize suplimentare, printre care se regăsesc sumarul de urină și urocultura.
Cum previi infecțiile urinare?
La fel ca alte afecțiuni, și infecțiile urinare pot fi prevenite cu succes. Adoptarea anumitor obiceiuri benefice organismului favorizează reducerea în frecvența a infecțiilor de tract urinar sau chiar prevenția acestora.
Ai grijă de tine și respectă următoarele condiții pentru un organism sănătos:
- Hidratează-te corespunzător pentru că e o metodă simplă și la îndemână prin care îți ajuți organismul să curețe căile urinare și să elimine bacteriile dăunătoare. De ajutor este și sucul de merișoare neîndulcit sau un ceai de merișoare.
- Nu amâna vizitele la toaletă atunci când simți nevoia și nu aștepta să devină o chestiune urgentă.
- Igiena aparatului reproducător este importantă, dar și realizată în mod excesiv, cu produse dure și parfumate, poate duce de asemenea la infecții urinare. Acest tip de abordare poate duce la dezechilibre ale florei vaginale prin exterminarea lactobacililor, acele „bacterii bune” de care corpul tău are nevoie.
- Evită utilizarea antibioticelor pe termen lung pentru că îți agresează organismul, iar unele bacterii dezvoltă rezistență la acestea.

De ce femeile sunt mai afectate decât bărbații?
Adesea se spune că doamnele sunt mai predispuse la astfel de infecții decât domnii. Anatomia confirmă că această afirmație nu este un mit. Pe scurt, femeile sunt mai expuse la infecțiile de tract urinar pentru că uretra lor este mai scurtă decât cea masculină, permițându-le germenilor să ajungă mult mai repede la nivelul vezicii urinare.
Alte categorii de persoane mai predispuse la infecțiile urinare sunt cele care se confruntă cu boli autoimune (tiroida Hashimoto, diabet zaharat etc.).
Dacă te regăsești printre categoriile cu risc crescut de infectare, îți recomandăm să iei în calcul sfaturile menționate mai sus.

Tratament pentru infecții urinare: recomandările noastre
Dacă pentru tine infecțiile urinare constituie o provocare anuală, experții Fares ne-au ajutat să creăm special pentru tine două pachete formate din remedii naturale pe bază de plante și uleiuri esențiale, ideale ca tratament pentru infecții urinare acute, cât și cronice.
În funcție de gravitatea simptomelor, schemele de tratament pentru infecții urinare cuprind următoarele remedii:
- Pentru infecții acute: Biomicin Urinar A20 15 cps moi + Diurosept U60 ceai 20dz
- Pentru infecții cronice – recidivante: Biomicin Urinar A20 15 cps moi + Diurosept cu Merișor U68 63cps + Diurosept U60 ceai 20dz
Toate aceste remedii aduse împreună au ca efect:
- dezinfectarea căilor urinare și împiedicarea bacteriilor să adere la mucoasa vezicii;
- ameliorarea durerii localizate la nivelul abdomenului;
- diminuarea senzației de urinare frecventă;
- diminuarea disuriei (disconfort la urinare – dureri, arsuri și usturimi).
Dacă disconfortul persistă, adresează-te cât de repede posibil unui specialist urolog, avizat să-ți ofere îndrumarea necesară.
Pachete infecții urinare vegis.ro: mod de administrare
Hotărât să încerci pachetele realizate cu ajutorul specialiștilor Fares?
Atunci te punem în temă cu modul de administrare al remediilor din compoziția pachetelor noastre.
Mod de administrare pentru infecție urinară acută:
- Durata administrării: 10 – 15 zile
- Cui îi este destinat? Copii peste 14 ani și adulți.
- Biomicin Urinar A20, capsule moi: 1 capsulă de 3 ori pe zi.
- Diurosept U60, ceai: 1 cană cu ceai de 4 – 6 ori pe zi.
Mod de administrare pentru infecție urinară cronică:
- Durata administrării: 3 luni. Cura se poate repeta la nevoie.
- Cui îi este destinat? Copii peste 14 ani și adulți.
- Biomicin Urinar A20, capsule moi: 1 capsulă de 3 ori pe zi timp de 15 zile pe lună.
- Diurosept cu Merisor U68, capsule: 1 capsulă de 3 ori pe zi.
- Diurosept U60, ceai: 1 cană cu ceai de 4 – 6 ori pe zi.
Ai grijă de tine și adaugă în coș pachetele Fares cu remedii naturale, scheme de tratament pentru infecții urinare, concepute cu grijă de experți în lumea plantelor!