O gustare sănătoasă, cu 14g de proteine per porție? Avem! Haideți să văarătăm și vouă cum să faceți acasă batoane proteice vegane!
Informații nutriționale (pentru 1 din 12 porții)
Porție: 1 baton
Calorii: 276
Carbohidrați: 16.7 g
Proteine: 14.1 g
Grăsimi: 19.4 g
Grăsimi saturate: 2.3 g
Sodiu: 104 mg
Potasiu: 195 mg
Fibre: 5.4 g
Zahăr: 7.9 g
Ingrediente pentru 12 batoane proteice vegane
- 300g de unt de arahide cremos fără zahăr
- 5 curmale, fără sâmburi (adăugați mai multe pentru batoane mai dulci)
- 100g semințe de cânepă
- 63g semințe de chia (sau înlocuiți cu alte semințe, cum ar fi susan sau in)
- 65-10 g de pudră proteică (cocos – sau altă aromă la alegere)
Pentru topping (opțional)
- 30g de ciocolată neagră vegană
- 8ml ulei de nucă de cocos
- 10g de miez din boabe de cacao

Mod de preparare
- Adăugați untul de arahide și curmalele fără sâmburi în robotul de bucătărie și apăsați de câteva ori pentru a le mixa. Adăugați semințele de cânepă, semințele de chia și pudra proteică și pulsați până când toate ingredientele sunt bine combinate și se formează o textură asemănătoare cu cea a unui aluat de biscuiți.
- Dacă aluatul este prea umed, adăugați mai multe ingrediente uscate la alegere. Dacă este prea uscat, umeziți cu puțin mai mult unt de arahide.
- Gustați și ajustați aroma după gust (dacă adăugați mai multe curmale, tocați-le mai întâi pentru a încuraja o amestecare uniformă). Amestecați din nou până când se combină bine.
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Transferați amestecul în tavă și întindeți-l cu dosul unei linguri, apoi folosiți un obiect cu fundul plat (cum ar fi un pahar) pentru a-l aplatiza într-un strat uniform.
- Transferați la congelator pentru cel puțin 10-15 minute pentru a ajuta amestecul să se întărească. Cu cât îl lăsați mai mult timp în congelator, cu atât va deveni mai ferm.
- După ce s-a răcit, scoateți din congelator și tăiați în 12 batoane egale.
- Pentru topping: Topiți ciocolata neagră și uleiul de cocos la bain-marie pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Turnați peste partea de sus a batoanelor, apoi presărați boabele de cacao pentru un plus de textură.
Poftă mare!
De avut în vedere: Vă recomandăm să le păstrați în frigider până la 2 săptămâni sau în congelator până la 1 lună (la congelator este cel mai bine!). Sunt plăcute direct din frigider sau congelator și tind să se înmoaie la temperatura camerei.