Ingrediente:
1 cana fulgi de ovaz
1 cana faina integrala de grau
1 cana morcov ras
o jumatate lingurita de bicarbonat
un varf de lingurita de sare
o jumatate cana de nuci macinate mai mare
o jumatate de cana indulcitor sau zahar brut
un varf de lingurita de ghimbir pulbere
100 ml ulei de floarea soarelui virgin
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca ovazul, faina integrala de grau, bicarbonatul, sarea, zaharul (sau indulcitorul), ghimbirul si morcovul. Pe urma, se adauga nucile taiate marunt sau macinate mai mare (in functie de preferinta), iar la final se adauga si uleiul. Se framanta bine cu mainile toata compozitia timp de aproximativ 5 minute, pentru ca toate ingredientele sa se lege si sa se amestece bine. Aluatul va deveni apoi mai lipicios, iar in cazul in care este mult prea sfaramicios, se mai poate adauga putin ulei.
Se pregatesc apoi biscuitii, formand bilute pe care le turtim, pana prind forma rotunda dorita.
Biscuitii se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, pana prind o culoare usor maronie. Aveti grija totusi sa nu ii lasati foarte mult, pentru a nu se arde.
Se servesc reci alaturi de ceaiul dumneavoastra preferat sau o cana de lapte!
Pofta buna si spor la bucatarit!
Va incurajam sa incercati acesti biscuiti simpli si deliciosi si pentru a veni in ajutorul vostru, am “scurtat” drumul catre ingredientele necesare. Acestea le puteti gasi aici: fulgi de ovaz, faina integrala de grau, bicarbonat, zahar brut, pulbere de ghimbir si uleiul virgin de floarea soarelui.