Cauți o idee de mic dejun rapid, sățios și nutritiv? V-am pregătim o rețetă de terci de bulgur care revitalizează complet graba de dimineață – este un mic dejun de cereale integrale natural dulce (și incredibil de gustos) perfect pentru perioada postului!
Informații generale și nutriționale
Fără lactate, fără ouă, de post
Timp de pregătire: 2 minute
Timp de gătire: 10 minute
Timp total: 12 minute
Porții: 2
Calorii: 374kcal/ porție
Ingrediente
- 70 g bulgur Niavis
- 2 linguri de semințe de in Niavis
- 1 vârf de cuțit de sare
- 240 ml băutură vegetală de migdale Lima (sau la alegere) – Dacă îl vreți mai lichid puteți adăuga în farfurie înca 120 ml de băutură vegetală
- 120 ml apă
- 1 banană coaptă
- 2 linguri de alune de pădure Herbavit
- 2 kiwi

Mod de preparare
- Pentru a pregăti acest terci de bulgur începeți prin a clăti rapid bulgurul, apoi adăugați-l împreună cu semințele de in, sarea, apa și băutura vegetală de migdale într-o oală și aduceți-l la fierbere. Apoi reduceți la foc mic și lăsați să fiarbă timp de 10 minute, până când bulgurul este gătit.
- Faceți banana piure și tocați alunele. Tăiați kiwi în cubulețe.
- Odată ce bulgurul este gata, adăugați piureul de banane și amestecați. Pentru a-l face mai lichid, puteți adăuga mai mult lapte.
- Transferați compoziția într-un bol și presărați peste câteva alune și câteva bucăți de kiwi.
Poftă mare!