Orice planuri ai avea weekend-ul acesta, sigur vei vrea să-ți faci timp pentru a pregăti această tartă de ciocolată neagră sărată! Super delicioasă, cremoasă și ușor de personalizat după preferințele proprii, acest desert cu siguranță îți va merge direct la inimă! Hai să îți arătăm cum se prepară!
Ingrediente pentru tarta de ciocolată neagră sărată
Ingrediente pentru blat
- 400g făină de migdale
- 30g pudră de cacao neîndulcită
- 40ml ulei de cocos topit (sau unt)
- 3 linguri de sirop de arțar
- 1/2 linguriță de sare de mare fină
Ingrediente pentru umplutură
- 300g cremă de cocos (din conservă)
- 400g ciocolată neagră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/4 linguriță de sare de mare fină
Topping: fulgi de sare de mare

Mod de preparare
Pentru a face blatul
- Preîncălziți cuptorul la 170°C. Amestecați ingredientele pentru crustă într-un bol până când se combină uniform.
- Presărați uniform amestecul de crustă pe fundul unei forme de tartă (sau o tavă de plăcintă).
- Coaceți timp de 12 minute sau până când începe să se simtă uscată și fermă.
- Scoateți din cuptor și transferați-o pe un grătar pentru a se răci.
Pentru a face crema
- În timp ce se coace crusta, încălziți laptele de cocos pe aragaz sau în cuptorul cu microunde până când fierbe.
- Puneți ciocolata neagră într-un castron și turnați laptele de cocos în mod egal peste ea.
- Așteptați 30 de secunde, apoi amestecați încet până când ciocolata este complet topită și netedă.
- Încorporați extractul de vanilie și sarea până când se combină.
- Turnați umplutura de ciocolată în crusta coaptă și neteziți partea de sus cu o lingură/ spatulă până când este uniformă.
- Dați la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când se întărește.
Serviți-o rece, presărată cu fulgi de sare de mare. Poftă mare!