Se apropie vara, sezonul perfect pentru deserturi fără coacere, așa că îți propun o tartă delicioasă cu fistic și matcha. Se prepară foarte simplu, e cremoasă și aromată, așa că îți va plăcea cu siguranță. În plus, e un desert vegan, fără gluten sau zahăr rafinat, care se potrivește de minune pentru orice dietă. Dacă te-am convins să încerci rețeta, hai să vezi cum se prepară!
Ingrediente
Pentru Crustă:
200g curmale fără sâmburi
200g făină de ovăz
3 lg ulei de cocos
2 lg pudră de cacao
Pentru Cremă:
125g nuci caju
Partea solidă de la 2 conserve de lapte de cocos
1 lg pudră matcha
100g pastă de fistic
3-4 lg sirop de agave
1 lgț agar agar + 4 lg apă

Mod de preparare
Înmuiați curmalele și nucile caju în apă fierbinte pentru 30 minute.
Adăugați curmalele moi într-un robot de bucătărie, alături de restul ingredientelor pentru crustă. Procesați până obțineți o pastă ușor lipicioasă, dar groasă, asemănătoare unui aluat.
Presați această compoziție la baza unei tăvi cu diametrul de 24cm, formând o crustă cu margini de aprox. 1 cm. Dați crusta la rece în timpul în care pregătiți crema.
Fierbeți pudra agar agar cu apa pentru câteva minute, până se dizolvă. Lăsați amestecul la răcit.
Procesați într-un blender toate ingredientele pentru cremă, până obțineți o cremă fină și uniformă.
Puneți crema peste crusta pregătită adineauri, nivelați bine și dați tarta la rece pentru minim 2 ore.
Decorați tarta cu fistic, ciocolată sau fructe proaspete, feliați și serviți cu poftă!

Pentru mai multe rețete delicioase, vă aștept pe esterafarcas.com.