Remedii si tratamente naturiste

Știai că problemele de stomac se agravează primăvara?

produse naturiste pentru digestie

Cele mai frecvente cauze ale gastritei par să fie infecția cu Helicobacter Pylori, administrarea pentru o perioadă îndelungată a medicamentelor, un nivel ridicat de stres, consumul de alcool în exces, fumatul sau cafeaua în cantități prea mari. Deși nu există o statistică exactă, foarte multe persoane cu un sistem digestiv sensibil ajung la medic la fiecare început de an.

În cazul în care ai observat și tu o accentuare a durerilor de stomac odată cu instalarea primăverii, nu-ți face griji, nu ești singura persoană care se confruntă cu o astfel de manifestare. Este normal ca stomacul tău să reacționeze în această perioadă a anului, iar în cele ce urmează îți voi explica de ce te confrunți cu o astfel de situație și cum poți să ameliorezi aceste simptome neplăcute.

Posibile motive

salata de fructeUna din cele mai importante cauze pentru care stomacul tău nu se simte în largul lui este pentru că începi să consumi mai multe fructe și legume decât de obicei.

După o iarnă lungă, în care am consumat cu toții produse animale grase, o salată de fructe sau una de legume vin ca o detoxifiere a organismului, tot mai avid de vitamine. Acest fapt determină stomacul să își crească aciditatea, de unde și apariția durerilor. Ba sunt chiar medici care susțin că ulcerul se activează doar în perioada primăverii, tocmai din această cauză.

Cum poți ameliora durerile

Una din cele mai la îndemână metode este să îți protejezi corpul cu ajutorul produselor bio pentru stomac, care vor avea grijă ca durerile să dispară.

Te poți raporta tot la natură atunci când cauți un ajutor și te poți bucura de toate plantele puse la dispoziție prin prepararea unor ceaiuri pentru digestie, cu efect calmant pentru stomac. Încearcă să nu te mai expui la surse de stres și nu sări niciodată pentru micul dejun, oricât de modest ar fi, mai ales dacă ți-ai creat un tabiet din a bea cafea dimineață sau dacă obișnuiești să fumezi la primele ore.

ceai pentru digestie

De asemenea, poti apela și la un pansament gastric care să-ți “învelească” stomacul într-o peliculă protectoare și să țină la distanță durerile. Totodată, obișnuiește-te să ai mese regulate și să combini corect alimentele, evitându-le total pe cele prea reci sau prea fierbinți.

Ce nu este recomandat să consumi primăvara

Medicii recomandă evitarea totală a alimentelor care ar putea fi ele însele un declanșator al durerii de stomac. Printre alimentele interzise persoanelor care suferă de gastrită se numără condimentele de orice fel, afumăturile, prăjelile sau mâncărurile prea sărate.

Sunt nerecomandate chiar și legumele tari sau cele bogate în celuloză, cum este cazul ardeiului, al castraveților, al usturoiului, țelinei, ridichilor sau conopidei. Scoate din alimentație și brânzeturile fermentate ori sărate și evită cât poți ouăle fierte tari sau cele prăjite.

Ai grijă de stomacul tău mai ales primăvara! Respectă pe cât posibil sfaturile recomandate iar la nevoie, mereu ai la îndemână produsele naturiste pentru digestie de pe vegis.ro!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment
  • Simo
    April 23, 2018 at 15:57

    4.5

    Reply
Leave a Reply