Vara aceasta sunt la modă salatele nutritive, așa că v-am pregătit o rețetă de salată de vară cu quinoa și caise! Este o salată pe bază de cereale fără gluten, densă, cu legume și fructe ale sezonului de vară, în special caise dulci și castraveți crocanți. Exploziile de citrice, ierburile proaspete și notele pământești de la migdalele cu nuci creează un echilibru aromatic care transformă această garnitură într-un antreu complet.
Ingrediente pentru salată de vară cu quinoa și caise
- 200g quinoa tricoloră
- 400ml apă
- 200g caise proaspete, tăiate în două și apoi în patru
- 150g castraveți proaspeți, tăiați în bucăți
- 150g dovlecei proaspeți, tăiați în bucăți
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 100g migdale, tocate
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet din cidru de mere
- 1 linguriță de sare celtică
- sucul de la 1 portocală
- 4 fire de șofran
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
Mod de preparare
- Aduceți apa la fierbere, adăugați quinoa și condimentele.
- Fierbeți la foc mic timp de 25 de minute sau până când quinoa este pufoasă.
- Într-un bol, adăugați uleiul de măsline, sucul de portocale, oțetul din cidru de mere, sarea celtică și șofranul, apoi amestecați.
- Luați quinoa de pe foc si lăsați-o 5 minute la răcit. După ce se răcește un pic, amestecați-o împreună cu restul ingredientelor, inclusiv dressing-ul, și ajustați-i condimentele după gust.
- Ornați cu mai mult pătrunjel proaspăt și migdale tocate și savurați la temperatura camerei sau la rece.
Poftă mare!