Noutati / Produse certificate: bio, vegan, raw, fairtrade

Miere din arbore de Rata salbatic, o delicatesă pe care trebuie să o încerci!

Unele din cele mai rare şi totodată apreciate sortimente de miere din lume au pe ambalaj Noua Zeelandă în dreptul ţării de origine. Pe lângă binecunoscuta miere de Manuka, ţara insulară din sud-vestul Pacificului ne răsfaţă cu un alt produs apicol, ce-i drept, mai puţin popular la noi, dar care te cucereşte de la prima degustare: miere din arbore de Rata salbatic.

[fusion_fontawesome icon=”fa-tree” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Rata, un arbore imprevizibil

Arborele de Rata salbatic (Metrosideros umbellata) este unul din cele 8 specii de Rata native Noii Zeelande. Acesta este înrudit cu Pohutukawa (Metrosideros Excelsa), creşte în partea de sud a insulei şi înfloreşte începând cu ianuarie, până în luna martie. În această perioada, florile roşii creează un peisaj deosebit ce se întinde până în zona munţilor, arborii crescând inclusiv la altitudini de 760 metri.

arbore Rata inflorit
Ceea ce face deosebit arborele de Rata salbatic este faptul înfloreşte sporadic: uneori 3 ani la rând, iar câteodată o dată sau maxim de 2 ori la 7 ani însă, atunci când se întâmplă acest lucru şi producţia de miere este una generoasă, florile unui singur arbore având nectar chiar şi pentru o cantitate de 100 kg.

[fusion_fontawesome icon=”fa-envira” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Unicitatea mierii de Rata 

Unicitatea sortimentului de miere din arbore de Rata salbatic se datorează în primul rând tipului de arbore din care este obţinută, Metrosideros umbellata fiind specific doar Noii Zeelande. Faptul arborii pot înflori consecutiv timp de 3 ani sau o dată la un interval destul de lung face ca producţia mierii fie una neregulată, şi implicit limitată în anumite perioade.

Şi nu în ultimul rând, această miere este unică prin gustul aromatic, culoare şi consistenţă, aspecte care totodată o plasează în categoria celor mai rafinate şi calitative sortimente din această categorie. Uşor dulceagă, are o aromă subtilă dar totodată un gust bogat şi o consistenţă densă, cremoasă.

[fusion_fontawesome icon=”fa-pagelines” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Miere din arbore de Rata salbatic Wedderspoon

Brandul Wedderspoon ne-a obişnuit cu sortimente variate de miere naturală, raw, nepasteurizată şi superioară din punct de vedere calitativ, iar din această categorie face parte şi cea din arborele de Rata.

miere arbore RataPotrivit sistemului de notare Pfund Color Standard creat de Wedderspoon pentru determinarea nuanţelor de culoare ale mierii, acest sortiment se încadrează în prima categorie, Water White, fiind foarte deschisă la culoare.

Bogată în antioxidanţi şi enzime, este hrănitoare, delicioasă, vine ambalată în recipiente care nu conţin BPA şi poate fi consumată ca atare, la micul dejun, pentru a îndulci băuturile de tip smoothie sau peste deserturi precum clătitele. Mierea nu este recomandată copiilor sub 1 an.

În cazul în care vrei te convingi de gustul ei unic, miere din arbore de Rata salbatic de la Wedderspoon găseşti şi pe vegis.ro

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply