Ingrijire personala / Produse naturiste / Superalimente

Menţine-ţi frumuseţea părului, a pielii şi sănătatea întregului organism cu pudra de amla!

Una din cele mai importante surse naturale de vitamina C este amla, care are un conţinut de 20 de ori mai ridicat decât portocalele. Alături de vitamina C, fructul de amla, denumit şi coacăz indian, conţine polifenoli, tanini, flavonoide, enzime şi alţi nutrienţi extrem de benefici pentru sănătate şi frumuseţe deopotrivă. Arborele de amla creşte doar în India, iar din fructele sale uscate se obţine binecunoscuta pudra de amla.

Tu ai folosit până acum pudra de amla? Află care sunt beneficiile acestui super-fruct întrebuinţat de sute de ani în medicina tradiţională Ayurveda, şi cum poţi prepara măşti de înfrumuseţare cu acest ingredient.

fructe de amla 2

[fusion_fontawesome icon=”fa-thumbs-o-up” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]De ce să consumi pudra de amla?

În iaurt, presărată peste cereale la micul dejun, în musli, gemuri sau chiar şi îngheţată, pudra de amla poate fi introdusă foarte uşor în dieta noastră. De ce ar trebui să facem acest lucru? Pentru că pudra de amla:

  1. Reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea nivelului de colesterol din sânge;
  2. Ajută la o digestie bună, previne constipaţia şi menţine sănătatea aparatului digestiv mulţumită conţinutului ridicat de apă şi fibre;
  3. Contribuie la funcţionarea optimă a ficatului şi elimină toxinele;
  4. Luptă împotriva radicalilor liberi şi încetineşte procesul de îmbătrânire întrucât are polifenoli în compoziţie, compuşi vegetali cu o acţiune antioxidantă puternică;
  5. Îmbunătăţeşte vederea, întăreşte muşchii ochiului şi previne cataracta;
  6. Asigură o asimilare mai bună a nutrienţilor din alimentele pe care le consumăm;
  7. Conferă luminozitate pielii, ajută tenul acneic şi reduce petele pigmentare datorită vitaminei C, prezentă din abundenţă în fructe, ce are rol astringent şi tonic;
  8. Face minuni pentru podoaba capilară: previne căderea părului, apariţia mătreţii şi încărunţirea prematură, menţine culoarea părului, întăreşte rădăcinile şi stimulează creşterea firului de păr.

 [fusion_fontawesome icon=”fa-heart-o” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Măşti cosmetice naturale cu pudra de amla

Pudra de amla este un super-produs pentru frumuseţea părului şi a tenului, ce poate fi combinat cu alte ingrediente în vederea obţinerii unor măşti cosmetice eficiente şi 100% naturale. Iată doar câteva idei în acest sens:

masca de fata cu avocado

Mască pentru ten uscat
Ingrediente:
– 1 linguriţă pudra de amla;
– 2 linguriţe pulpă de avocado.
Amestecă pudra de amla cu un pic de apă până obţii o pastă fină, apoi adaugă pulpa de avocado. Aplică mix-ul final pe tenul curat, lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru ten gras
Ingrediente:
– 1 linguriţă pastă de amla (pudră + apă);
– 2 linguriţe de iaurt;
– 1 linguriţă de miere.
Amestecă cele 3 ingrediente şi aplică pe tenul curat pasta omogenă obţinută. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască de par anti-mătreaţă
Ingrediente:masca de par anti-matreata
– 2 linguriţe pudra de amla;
– 2 linguriţe pudră de shikakai;
– 2 linguriţe de iaurt.
Pasta obţinută după amestecarea ingredientelor se aplică pe păr, la rădăcini. După 15 minute, părul se spală în mod normal cu un şampon blând.

Mască de păr pentru strălucire
Ingrediente:
– 2 linguriţe ulei de cocos;
– 1 linguriţă pudra de amla.
Amestecă cele 2 ingrediente până se omogenizează şi aplică pasta obţinută de la rădăcini până la vârfuri. Lasă mix-ul să acţioneze timp de o oră, apoi foloseşte şamponul obişnuit. Poţi repeta procedeul o dată sau maxim de 2 ori pe săptămână.

Despre pulberea de amla mai trebuie să ştii faptul că intensifică nuanţa părului atunci când este utilizată împreună cu henna neutru, iar dacă ai părul roşu ca focul şi vrei să îi mai diminuezi din culoare, o poţi folosi în combinaţie cu henna roşcat. Doamnele şi domnişoarele cu părul blond sau şaten deschis care aplică în mod regulat măşti cu pudra de amla se pot aştepta la o închidere a nuanţei.

Fie că doreşti să o foloseşti pentru uz intern sau extern, pudra de amla ecologică, de calitate premium, găseşti pe vegis.ro!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply