Produse naturiste / Remedii produse apicole / Remedii si tratamente naturiste

Fiorda Propolis, aliatul tău împotriva durerilor în gât

Femeie care se bucură de un peisaj de iarnă

Simți că și pentru tine iritația și senzația de disconfort la nivelul gâtului devin adevărate provocări în sezonul rece? Atunci e cazul să iei măsuri inspirate din farmacia verde a naturii, cu eficiență demonstrată de-a lungul timpului.

Dacă încă nu știi ce să alegi când te confrunți cu bacteriile și virusurile de sezon, te invităm să afli mai multe despre comprimatele pentru supt Fiorda Propolis, sortimentul din gama cu același nume de la PlantExtrakt, cu peste 30 de ani de expertiză în remedii gemoterapice și fitoterapice.

Vezi cum te ajută să lupți cu durerile în gât și simptomele secundare într-un mod natural, cu un produs special creat pentru starea ta de bine! 

De ce este propolisul atât de important pentru sănătate?

În primul rând, trebuie să știi că propolisul, acest remediu al naturii, fabricat cu sârg de albinuțe, este în esență o substanță vitală, de care depinde însăși supraviețuirea acestora. Pe scurt, propolisul acționează ca o barieră protectoare pentru stup, cu o eficiență crescută împotriva agresiunilor exterioare precum mucegaiul, virusurile și bacteriile.

În scopul „fabricării” propolisului, albinele culeg rășina din mugurii și de pe scoarța frasinilor, aninilor, castanilor, mestecenilor, plopilor, cât și a altor pomi fructiferi. Această substanță benefică, în combinație cu secrețiile specifice albinelor și cu ceara produsă de acestea, reprezintă rețeta de succes a obținerii propolisului, această substanță naturală cu proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale și cicatrizante, al cărui potențial curativ a fost remarcat încă din Antichitate.

În medicina modernă, profilul terapeutic al propolisului a fost remarcat mai ales în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când datorită proprietăților antibiotice, acesta a fost utilizat cu succes în tratarea a numeroase infecții, printre care și tuberculoza pulmonară. Ulterior, studiile întreprinse în această direcție, au concluzionat că propolisul poate combate o varietate de bacterii și virusuri, cât și 9 specii de ciuperci parazite, fiind de ajutor în aproape 200 de afecțiuni diverse. 

În arsenalul terapeutic al propolisului se regăsesc flavonoide cu o puternică acțiune antioxidantă, vitaminele B1, B2, B6, C, E , cât și microelemente esențiale bunei funcționări a organismului precum magneziu, zinc, potasiu, fier.

albină care polenizează

Popularitatea propolisului în lumea medicală constă și în sfera sa largă de acțiune, atât intern, cât și extern. Printre numeroasele beneficii ale acestuia se numără: 

 • întărește sistemul imunitar; 
 • ameliorează simptomele bronșitei și ale infecțiilor respiratorii;
 • ameliorează simptomele de gripă și răceală;
 • scade nivelul colesterolului din sânge și poate regla hipertensiunea;
 • combate infecția cu protozoarul Giardia lamblia;
 • energizează organismul și combate astenia de primăvară;
 • ameliorează arsurile superficiale și acneea (dacă apelezi la un unguent/ produs cosmetic cu uz extern în a cărui compoziție să fie inclus și propolisul).

Ținând cont de toate aceste aspecte, nu e de mirare că propolisul a devenit piesa de rezistență în medicina tradițională românească, și nu numai, motiv pentru care chiar merită să-i dai o șansă pe timp de iarnă și în prag de primăvară, când suntem mai vulnerabili în fața virusurilor și a bacteriilor. 

Cum contribuie propolisul la eficiența comprimatelor pentru supt Fiorda?

Nu este niciun dubiu că propolisul îți îmbunătățește semnificativ starea de bine și îți poate proteja organismul în mod eficient, acționând ca un scut de protecție împotriva virusurilor și a bacteriilor, exact cum procedează în cazul stupului de albine. 

oameni sănătoși care se distrează iarna

Efectele acestuia (antiseptic, imunostimulent, cicatrizant, antiviral) sunt potențate datorită formei farmaceutice a comprimatelor pentru supt Fiorda Propolis, formulă care poate limita cu succes dezvoltarea bacteriilor sau a virusurilor care declanșează infecțiile respiratorii sau iritația în gât. 

Efectul cicatrizant al propolisului este de ajutor în cazul durerilor în gât, pentru că acționează asupra microleziunilor de la nivelul mucoasei gâtului, responsabile de altfel pentru iritația acestuia. Mai mult, există studii care demonstrează că propolisul stimulează producerea de colagen de tip I și III în țesuturi, aspect benefic pentru accelerarea procesului de vindecare a leziunilor, inclusiv pentru cele de la nivelul mucoasei gâtului. 

Asocierea benefică dintre propolis și alte ingrediente naturale

Deși propolisul este ingredientul – vedetă al sortimentului Fiorda Propolis, ține cont de faptul că asocierea de extracte din plante din compoziție contribuie la eficiența comprimatelor: 

 • Extractul din Lichen de piatră: conține 70% mucilagii naturale cu proprietăți emoliente care acoperă mucoasa faringiană cu un strat protector, calmând disconfortul de la nivelul gâtului.
 • Extractul din Măceș: are acțiune vitaminizantă și efect imunoactiv și antiinflamator.
 • Extractul de Nalbă de grădină: are efect imunoactiv și antioxidant.
colaj cu produse apicole

Astfel, extractele din Lichen de piatră și Nalbă de grădină formează un film protector la suprafața mucoasei gâtului, care acoperă zona iritată și țin la distanță microorganismele. În plus, filmul cu efect emolient astfel creat, acoperă terminațiile nervoase de la nivelul gâtului, iar durerea din gât și tusea seacă sunt calmate.

La aceste beneficii se adaugă efectul imunomodulator, pentru ca Fiorda Propolis să ne ajute să luptăm cu gâtul iritat și tusea seacă.

Comprimatele pentru supt Fiorda Propolis conțin și mierea polifloră, care contribuie la gustul plăcut, și are de asemenea efect emolient și antiinfecțios, benefic pentru menținerea sănătății căilor respiratorii. 

De ce să alegi Fiorda Propolis? 

După cum ai văzut, comprimatele pentru supt Fiorda Propolis reprezintă o alternativă naturală eficientă, care nu agresează echilibrul intestinal și nu-ți suprasolicită organismul.

În plus, sortimentele Fiorda nu conțin zahăr adăugat, arome și coloranți artificiali, avantaje care transformă produsele gamei într-o posibilă alegere pentru femeile însărcinate sau care alăptează, dar și pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat. 

În cazul sortimentului Fiorda Propolis este de luat în calcul riscul de alergie încrucișată la produsele apicole! Dacă ai o astfel de sensibilitate, dar vrei să te bucuri de comprimatele naturale pentru supt, poți alege variantele Fiorda Coacăze negre sau Fiorda Lămâie.

În gama Fiorda regăsești și un sortiment special creat pentru copiii 4+ ani, denumit Fiorda Junior cu aromă de zmeură.

Întâmpină provocările sezonului rece și comandă și tu Fiorda Propolis, esențial pentru calmarea gâtului iritat!

Iar dacă vrei să descoperi toate sortimentele din gama Fiorda, nu ezita să arunci o privire pe vegis.ro

gama Fiorda

Surse bibliografice

 • http://arhiva.formula-as.ro/2012/1020/medicina-naturii-44/propolisul-15079 
 • https://www.formula-as.ro/2019/12/10/secretul-sanatatii-vesnice-propolisul-in-miere/
 • http://arhiva.formula-as.ro/2005/660/medicina-naturista-25/propolisul-panaceul-primaverii-5868 
 • http://arhiva.formula-as.ro/2006/731/medicina-naturista-25/medicamentul-vietii-mierea-de-albine-i-7253
 • https://www.plantextrakt.ro/informatii-utile/propolis-ingredient-activ-natural-traditional
 • https://www.plantextrakt.ro/informatii-utile/propolis-de-la-utilizarea-traditionala-la-studii-recente
 • https://www.healthline.com/health/propolis-an-ancient-healer
 • https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-390/propolis
No Comments
  Leave a Reply