Ingrijire personala / Remedii produse apicole

Veninul de albine – stiinta si beneficii

veninul de albine

Veninul de albine si beneficiile sale sunt un subiect intr-o continua dezvoltare, iar cercetatorii gasesc tot mai multe intrebuintari ale acestuia, inclusiv sub forma de ingredient cosmetic in compozitia cremelor antirid.

Compozitia veninului de albine

compozitie venin de albineCompozitia si puterea veninului de albine difera la fiecare specie de albine, fiind gasite chiar si mici particularitati in functie de locatia albinelor.

Veninul contine o varietate de peptide precum melitina, apamina, adolapina, peptida MCD, enzime (cum ar fi fosfolipaza), anime biologic active (histamina si epinefrina) si nonpeptide.

Aceasta compozitie unica a veninului de albine are efecte multiple asupra corpului uman. Componentele naturale ale veninului au fost izolate si studiate de catre cercetatori, iar cea mai importanta a fost identificata ca fiind melitina. Melitina ocupa aproape 50% din compozitia veninului de albine si este recunoscuta ca fiind un puternic antiinflamator.

Intrebuintarile veninului de albine

Veninul de albine a fost folosit ca remediu traditional pentru tratarea artritei, reumatismului, durerilor de spate sau chiar si boli ale pielii, iar o serie de studii confirma eficienta veninului in acest sens. Una din explicatii este continutul bogat de melitina cu propietati antiinflamatorii, inflamatia fiind principala cauza care duce la aparitia acestor tipuri de afectiuni.

ser pentru fata cu venin de albineCa ingredient cosmetic, veninul de albine este util ca si agent topic in regenerarea pielii si tratamentul diferitelor afectiunii ale epidermei, dupa cum spune un studiu publicat in Coreea de Sud, in anul 2015. Acest studiu a aratat ca tratamentele folosite in clinici cu ser ce contine venin de albine au imbunatatit aspectul tenului prin diminuarea numarului si adancimii ridurilor de pe intreaga suprafata a fetei.

Mecanismul prin care serul pe baza de venin isi exercita efectele antirid este inca necunoscut, desi actiunea terapeutica a veninului a fost studiata in special pentru efectele sale asupra pielii. Atunci cand bacteriile cutanate au fost incubate cu veninul de albine, a fost demonstrata o actiune bacteriostatica a veninului sustinuta in continuare de activitatea sa antiinflamatorie prin suprimarea secretiei de citokine proinflamatorii. Acelasi studiu a aratat ca persoanele care sufera de acnee au avut parte de rezultate benefice in urma tratamentului cu venin de albine.

Extractia veninului de albine

Veninul de albine este extras din specia de albine Apis mellifera folosind o stimulare electrica de joasa tensiune. Apicultorii folosesc un asa numit “cadru de colectare” (colector de venin) cu electrozi de sarma prin care trece curent electric de joasa tensiune, pe o baza de sticla. Aceste cadre sunt instalate in stupi, iar albinele care ajung in contact cu ele primesc un mic stimul electric. Acest lucru face ca albina sa intepe sticla, eliberand veninul, dar fara a pierde acul, pierderea acului cauzand moartea albinei.

Odata ce procesul de colectare a luat sfarsit, veninul de albine se usuca pe sticla, iar intreg cadrul este dus intr-un laborator unde este colectat veninul.

Cosmeticele antirid Wild Ferns conțin VenzTM, o formă purificată de venin cu un efect mai puternic, respectiv o capacitate superioară de maximizare a potențialului celorlalte ingrediente din compozite. Veninul stimulează mușchii faciali, circulația la nivelul feței și producția de colagen, având efect de lifting.

Produse antiaging Wild Ferns sunt disponibile sub formă de ser, cremă pentru ochi, cremă de față hidratantă și cremă pentru noapte, și pot fi achiziționate de pe vegis.ro.

cosmetice cu venin de albine

No Comments
    Leave a Reply