Remedii si tratamente naturiste

Argintul coloidal – 9 beneficii demonstrate (studii)

argint coloidal studii

Argintul coloidal păstrează în mod natural moleculele de oxigen, iar particulele de argint încărcate electric, ionii de argint, se pot alipi de membranele celulelor bacteriene în mod direct și pot produce efectul de blocare a respirației celulare.

Prin efectul germicid rapid, și anume distrugerea a peste 600 de tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc), argintul coloidal are numeroase beneficii asupra corpului uman. Totuși, există cel puțin 9 beneficii și proprietăți ale argintului coloidal care sunt demonstrate de literatura medicală. (1)

1. Rolul antibacterian

În primul rând, abilitatea argintului coloidal de a controla bacteriile rezistente la antibiotic este uimitoare. În perioada în care era angajatul UCLA Medical School, în 1980, Larry C. Ford a documentat peste 650 de agenți patogeni cauzatori de boli diferite care au fost distruși în câteva minute după expunerea lor la cantități mici de argint. (2)

Argintul coloidal, spre deosebire de antibioticele moderne, pur și simplu nu creează rezistență sau imunitate în organismele pe care le distruge.

2. Refacerea rănilor și sănătatea pielii

Robert O. Becker, MD, afirmă că argintul coloidal stimulează vindecarea pielii și a țesuturilor moi. (3) Într-un studiu de cercetare produs de Pharmacognosy Communications în 2012, este specificat faptul că argintul coloidal ar trebui introdus ca bază în soluțiile pentru tratarea arsurilor, afltelor, parodontiei și a altor afecțiuni. (4)

De exemplu, puteți trata pecingina (Tinea capitis) acasă, cu argint coloidal, deoarece este un puternic anti – fungic. Cauzată de o ciupercă ce trăiește pe stratul superior al pielii, pecingina este contagioasă și răspândită prin contact cu pielea și prin materiale contaminate, cum ar fi îmbrăcămintea.

Argintul coloidal aduce beneficii în multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis sau eczeme. Este folosit și pentru zgârieturi și chiar pentru ameliorarea leziunilor lăsate de arsuri.

3. Ochii roșii și infecțiile urechii

Ochii roșii reprezintă inflamara membranei mucoase care acoperă globul ocular și este cauzată în principal de o bacterie sau infecție virală. Argintul coloidal poate fi folosit pentru acțiune promptă împotriva iritației, și în general a virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții puternice.

Atunci când este utilizat sub formă de picături de ochi, argintul coloidal ridică celulele infectate prin atragerea acestora electromagnetic. Aceste celule infectate sunt apoi trimise în sânge ca să fie eliminate.

Antibioticele moderne sunt desemnate să lucreze împotriva unor clase specifice de bacterii, dar infecțiile urechii pot fi cauzate de o multitudine de bacterii sau chiar și ciuperci. În acest caz, prescripția antibioticelor este fără folos, contrar argintului coloidal care s-a dovedit efectiv, indiferent de cauza infecției.

4. Rolul antiviral

Beneficiile argintului coloidal se regăsesc și în afecțiuni precum pneumonie, herpes, zona zoster sau veruci. Doctorul Martin Hum de la Institutul de Nutriție Optimă din Statele Unite listează argintul coloidal ca fiind unul dintre remediile naturale care opresc virusurile în mod rapid. (5)

Argintul coloidal sufocă virusul și poate chiar să reducă activitatea virusului HIV la pacienții infectați cu SIDA. De asemenea, există numeroase cazuri în care s-a dovedit eficiența argintului coloidal în combaterea virusului hepatitei C.

5. Rolul Anti – inflamator

Argintul coloidal este de asemenea un remediu anti-inflamator. Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite (NIH) au studiat efectele inflamației după ce au fost tratate cu argint coloidal. Au aflat că pielea inflamată a porcinelor cărora li s-a aplicat tratament cu argint coloidal s-a refăcut complet după numai 72 de ore. (6)

Cercetările încep să reflecte ceea ce mulți oameni cunosc deja de ani de zile, și anume că argintul coloidal poate reduce inflamarea, accelerează vindecarea și grăbește refacerea celulelor.

6. Remediu pentru Sinuzită

Folosit în numeroase infecții ale sinusurilor, argintul coloidal poate avea beneficii atunci când este folosit ca spray nazal, așa cum a arătat un studiu al Forumului Internațional pentru Alergii și Rinologie. (7)

Fiind cunoscut ca având efecte benefice în distrugerea STAPH Aureus, se pot aplica câteva picături de argint coloidal în cavitatea nazală și se lasă să se prelingă prin mișcări ale capului, prin aplecarea lui pe spate, apoi revenire.

De asemenea, este important să subliniem că cercetările recente indică faptul că infecțiile ascunse de către agenți patogeni ar putea fi o cauză a inflamațiilor respiratorii asociate cu alergii comune și astm. Argintul coloidal distruge infecțiile Pseudomonas aeruginosa, ce ar putea fi motivul pentru care cei care suferă de alergii din aer gasesc adesea un ajutor important în proprietățile argintului coloidal.

7. Răceală / Gripă

Unii susțin că argintul coloidal ajută la prevenirea tuturor tipurilor de gripă, inclusiv gripa porcină, precum și răcelile comune. (8)

Au fost câteva studii care au testat medical aceste presupuneri, dar în 2011, NIH a luat 100 de copii sub vârsta de 12 ani care sufereau de răceală comună și congestie nazală și i-au divizat în 2 grupuri. Primul grup a fost tratat cu o soluție care conține argint coloidal și beta glucan, iar al doilea grup a fost tratat cu soluție salină. Deși ambele grupuri au beneficiat de tratament, 90% dintre copiii tratați cu argint coloidal s-au refăcut complet. (9)

8. Pneumonie – sistemul respirator

Medicamentele moderne au devenit limitate în eficacitate atunci când vorbim de tratarea bronșitei sau a pneumoniei. În general, antibioticele sunt administrate ca primă soluție de apărare, dar atunci când pneumonia este virală, antibioticele nu ajută. Cel mai mare avantaj al argintului coloidal este că poate ajuta, indiferent de agentul patogen.

Argintul coloidal este un produs remarcabil care luptă împotriva bronșitei și pneumoniei și atunci când este ingerat, dar și mai eficient atunci când este utilizat pur și simplu prin aerosoli.

În acest mod, argintul are contact direct cu germenii aflați în plămâni, cei care cauzează bronșita sau pneumonia. Practic, este același lucru cu a utiliza un aparat de respirație artificială; argintul curăță rapid, în doar câteva zile.

Cea mai eficientă metodă pentru folosirea argintul coloidal în curățarea plămânilor este utilizarea unui nebulizator. În general, se utilizează o linguriță de aproximativ 3 ori pe zi, timp de 10 până la 15 minute.

9. Boala Lyme

Acțiunea argintului coloidal este remarcabilă și în tratarea bolii Lyme, datorită faptului că este un agent natural anti-bacterian și anti – viral extrem de puternic.

Avantajul acțiunii argintului coloidal este că aceasta nu afectează starea generală de sănătate, cum fac antibioticele. Argintul coloidal distruge virusuri, fungi și paraziți, în cazurile în care paraziții trăiesc într -o relație de simbioză cu un agent bacterian, situație foarte comună, în special în cazul paraziților cu transmitere hematogenă, cum ar fi boala Lyme. Datorită modului în care argintul distruge cu o sarcină electrică, nici un agent patogen nu poate fi imun. Nicio vietate nu poate dezvolta imunitate la electricitate.

Surse:

4 Comments

 • Ola Sanda
  January 6, 2017 at 22:51

  Cum se administreaza

  Reply
 • Georgiana Grigorov
  September 4, 2017 at 18:08

  Bun articolul dar incomplete, nu exista nici o informatie despre administrare in nici unul dintre cazurile prezentat mai sus…

  Reply
 • Georgeta felie
  February 20, 2018 at 16:44

  Poti bea 50 de ml in fiecare dimineata pe stomacul gol.
  Poti desinfecta o rana cu papa de argint coloidal amour aplici ce lui de arguant coloidal

  Reply
 • Foxi
  June 29, 2021 at 17:54

  Super, habar nu avea ca are atatea intrebuintari. Merci pentru informatii!

  Reply

Leave a Reply