Remedii produse apicole

Descoperă mierea de Manuka Onuku și verifică-i autenticitatea cu telefonul!

Mierea de Manuka Onuku este o miere certificată UMF, recoltată dintr-un loc unic în lume: florile arborilor de Manuka (Leptospermum scoparium) de la baza vulcanului Tarawera, responsabil de cea mai mare erupție din istoria Noii Zeelande, în anul 1886.

Locul de proveniență nu este singurul aspect care diferențiază mierea de Manuka Onuku de alte produse din aceeași categorie. Brandul Onuku Honey Limited aparține nativilor Maori, trib indigen din Noua Zeelandă, poate de aceea ambalajul mierii te va duce cu gândul la un simbol tribal. În plus, mierea de Manuka Onuku este singura care beneficiază de avantajele sistemului ApiTrak, avantaje care de fapt sunt ale tale, ale consumatorului final.Miere de Manuka Onuku

Din acest articol vei afla:

 • Povestea brandului Onuku;
 • Ce înseamnă certificarea UMF;
 • Ce miere de Manuka Onuku ți se potrivește în funcție de nivelul UMF caracteristic;
 • Ce este ApiTrak.

Povestea brandului Onuku

Onuku Honey Limited este un brand tânăr, dar care are în spate o poveste ce a început acum mai bine de 50 de ani. Compania este parte a Onuku Maori Lands Trust, un trust care administrează ținuturile de la baza Muntelui Tarawera (vulcan în trecut), respectiv cele de lângă râul Rotomahana din Noua Zeelandă.

Muntele Tarawera

Onuku Maori Lands Trust deține ferme, păduri, rezervații naturale dar și o plantație de arbori de Manuka, cu peste 500 de stupi amplasați pe întreg teritoriul aflat în posesie. Onuku Honey Limited a luat naștere ca urmare a dorinței de a oferi acces la miere de Manuka originală, 100% naturală, și la beneficiile sale uimitoare.

Compania a fost clădită pe principii precum onestitate, integritate, încredere și know how-ul activităților întreprinse, iar ca brand Maori, unul din scopurile acesteia este de a susține dezvoltarea economiei Maori prin colaborarea cu părți interesate care fac parte din același grup etnic.

logo UMFHACe înseamnă certificarea UMF?

UMF este factorul unic Manuka (Unique Manuka Factor), marcă înregistrată a cărei utilizare este controlată de asociația neozeelandeză UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association).

Doar producătorii care îndeplinesc întru-totul standardele stricte impuse de UMFHA în ceea ce privește calitatea și puritatea mierii de Manuka au dreptul să afișeze pe ambalajul produselor simbolul UMF.

Prezența acestui simbol este așadar garanția că mierea de Manuka este pură, calitativă, dar și originală întrucât a fost testată și conține cei 3 marcatori cheie prezenți în mod normal în mierea de Manuka:

 • MGO (metilglioxal);
 • DHA (dihidroxiacetona);
 • Leptosperin.

Aceste substanțe sunt totodată și cele care conferă mierii de Manuka puterea antibacteriană și proprietățile terapeutice pentru care aceasta a devenit cea mai cunoscută și cercetată miere din lume.

factor unic Manuka UMFNu toată mierea de Manuka are însă aceeași putere antibacteriană deoarece acest lucru este influențat de mai mulți factori, cum ar fi: locația arborilor de Manuka, condițiile meteo, modalitatea de prelucrare a mierii etc. Astfel, pentru o diferențiere clară în acest sens, simbolului UMF i-a fost atribuit un număr care indică puterea antibacteriană a mierii și implicit afecțiunile pentru care este recomandată.

Onuku Ltd este un brand licențiat UMFHA, iar mierea de Manuka ce poartă această marcă este disponibilă cu următoarele valori UMF: UMF 5+, UMF 10+, UMF 15+, UMF 20+ și UMF 25+. Cu cât nivelul UMF este mai ridicat, cu atât este mai mare și puterea antibacteriană a mierii!

miere de Manuka originala

Ce miere de Manuka Onuku mi se potrivește?

Miere de Manuka Onuku UMF5+
Este recomandată pentru consumul zilnic. Poate fi utilizată ca îndulcitor natural la micul dejun, în ceaiuri, băuturi de tip smoothie sau cafea pentru un plus de gust. Întrucât are un nivel antibacterian scăzut, nu poate fi utilizată în scop terapeutic.

Miere de Manuka Onuku UMF10+
Cu o activitate antibacteriană medie, este indicată pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea organismului după răceli, furnizarea de energie și menținerea sănătății.

Miere de Manuka Onuku UMF15+
Nivelul UMF15+ indică o putere antibacteriană mare a mierii. Aceasta este recomandată persoanelor care se îmbolnăvesc repede, se simt tot timpul slăbite sau suferă de anumite probleme digestive, cum ar fi ulcerul gastric. De asemenea, mierea de Manuka UMF15+ este eficientă și în tratarea aftelor bucale, a herpesului și iritații ale pielii.

Miere de Manuka Onuku UMF20+, UMF 25+
Este mierea cu o putere antibacteriană superioară care se administrează sub formă de tratament în afecțiuni cronice și acute cu agenți patogeni rezistenți la antibiotice. Un exemplu concret în acest sens îl reprezintă infecțiile cu stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) sau tulpina bacteriană MRSA rezistență la tratamentul cu meticilina.

Studii de specialitate realizate de-a lungul timpului au demonstrat capacitatea mierii de Manuka UMF20+ de a împiedica înmulțirea bacteriilor și diminuarea rezistenței stafilococului auriu în comparație cu diverse antibiotice.

Mierea de Manuka cu factor UMF mare poate fi întrebuințată inclusiv extern, pentru grăbirea vindecării arsurilor și altor afecțiuni ale pielii.

Ce este ApiTrak?

Certificarea UMF atestă autenticitatea și calitatea mierii Onuku, însă brandul neozeelandez dispune de încă o modalitate prin care își asigură clienții de aceste 2 aspecte, și le oferă totodată mai multe informații despre produsul pe care l-au achiziționat.

logo ApiTrakOnuku Ltd folosește sistemul de autentificare ApiTrak dezvoltat de Origins Software, companie din Noua Zeelandă care a pus bazele acestui sistem de trasabilitate pentru a împiedica falsificarea mierii de Manuka, a oferi consumatorilor certitudinea respectării siguranței alimentelor și a-i apropia pe aceștia de branduri prin stabilirea unei relații bazate pe sinceritate și transparență.

logo OriginsCu ajutorul sistemului ApiTrak, tu, ca și consumator de miere de Manuka Onuku, ai acces la rezultatele de laborator ale mierii din borcanul tău, și totodată poți afla când și de unde a fost recoltată, respectiv lotul din care provine. Cum poți face acest lucru? Simplu, prin 2 metode la alegere:

 • Metoda NFC – dacă ai un telefon cu NFC, ține-l în dreptul borcanului unde scrie “SCAN HERE”
 • Metoda codului de bare – dacă ai un telefon cu cititor de coduri de bare, scanează codul sub formă de pătrat (a nu se confundă cu un cod QR) și deschide browser-ul unde va apărea o pagină nouă cu informațiile aferente.

miere de Manuka Onuku UMF10+ApiTrak Manuka Onuku

Prin intermediul sistemului ApiTrak marca Origins, mierea de Manuka Onuku este singurul produs din lume care oferă posibilitatea consumatorului de a afla mai multe despre borcanul de miere achiziționat.

Miere de Manuka Onuku găsești acum și pe vegis.ro, cu puteri antibacteriene diferite în funcție de necesități. Vezi oferta aici.

Sursă 1     Sursă 5
Sursă 2    Sursă 6
Sursă 3    Sursă 7
Sursă 4    Sursă 8

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

2 Comments

 • Anonymous
  April 11, 2018 at 20:23

  4.5

  Reply
 • Anonymous
  April 17, 2018 at 21:47

  5

  Reply

Leave a Reply