Remedii si tratamente naturiste / Review-uri

De ce să urmezi un tratament pentru menopauza cu izoflavone

Cultivată pentru prima dată în Asia de Est, soia este o legumă bogată în proteine şi un înlocuitor ideal al cărnii. Din punct de vedere nutriţional, aceasta este totodată o sursă importantă de minerale (fier, calciu, potasiu, seleniu, fosfor, magneziu şi cupru), iar mai presus de toate, conţine izoflavone, un tip de fitoestrogeni utilizaţi în ziua de azi ca şi tratament pentru menopauza.

Cum acţionează izoflavonele?

Structura chimică a izoflavonelor este foarte asemănătoare cu cea a estrogenului, iar datorită acestei similitudini, ele pot interfera cu acţiunea propriului nostru estrogen.

În funcţie de tipul receptorului de estrogen din celule, izoflavonele pot reduce sau activa activitatea estrogenului. Dacă în timpul menopauzei nivelul natural de estrogen al corpului scade, izoflavonele pot compensa acest lucru prin legarea la acelaşi receptor, uşurând astfel simptomele menopauzei.

Administrarea unui tratament pentru menopauza cu izoflavone aduce beneficii importante în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor specifice acestei perioade (reducerea transpiraţiei şi a bufeurilor de pildă).

Pe lângă faptul că reduc intensitatea simptomelor asociate menopauzei, izoflavonele din soia scad riscul de dezvoltare a cancerului mamar, bolilor cardiovasculare şi osteoporozei.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply