Remedii si tratamente naturiste

Gheara mâţei: planta benefică pentru articulații și imunitate

Cat's Claw

Poate că Uncaria tomentosa nu îţi spune nimic însă de Gheara mâţei cu siguranţă ai auzit, cea dintâi fiind denumirea acestei plante în limba latină. Cat’s claw, aşa cum mai este cunoscută şi totodată folosită pe etichetele produselor de specialitate, a devenit în ziua de azi una dintre cele mai apreciate plante folosite în medicina naturistă la nivel mondial, cu efecte dovedite în vindecarea unei game variate de boli şi probleme de sănătate.

Gheara mâţei, originară din Pădurea Amazoniană

Înainte de a intra în detalii legate de beneficiile sale asupra sănătăţii, vreau să îţi fac cunoştinţă cu Cat’s claw, oferindu-ţi în acest sens câteva informaţii interesante.

Pentru început, află că această plantă este originară din zona tropicală a Pădurii Amazoniene (America de Sud), o zona unică prin fauna şi mai ales flora specifică, respectiv peisajele sale de o frumuseţe impresionantă.

Denumirea de Gheară mâţei vine de la spinii care seamănă cu nişte cârlige (sau gheare), planta aducând aminte de viţa-de-vie. Aceasta poate atinge în lungime chiar şi 30 de metri, are flori mici şi dese, de un galben intens, părţile utilizate în scop medicinal fiind scoarţa şi rădăcinile.

Cu obiceiul de a se agăţa de alte plante, Cat’s claw este o “plantă-vedetă” în medicina tradiţională peruană, popoarele indigene din Peru şi alte zone ale Americii de Sud folosind-o în diverse tratamente de mai bine de 2.000 de ani.

cats-clawGheara mâţei pentru mobilitate optimă

Dacă durerile articulare nu îţi dau pace, suferi de artrită sau gută ori mobilitatea ta este una redusă din cauza altor probleme la nivelul sistemului osteoarticular, în capul listei de remedii şi soluţii pentru vindecare ar trebuie să se găsească un supliment pe baza de Cat’s claw.

Datorită acţiunii sale antiinflamatorii, Gheara mâţei este benefică în tratarea bolilor reumatice, ameliorând considerabil simptomele specifice. În plus, aceasta protejează cartilajele, repară articulaţiile, reduce inflamaţiile şi întăreşte oasele, toate pentru un sistem osos sănătos, mobilitate optimă şi o viaţă lipsită de dureri!

Gheara mâţei împotriva cancerului

Asemenea altor plante medicinale, Gheara mâţei este benefică în vindecarea sau cel puţin ameliorarea unor afecţiuni dintre cele mai diverse, însă există câteva capitole, dacă le putem spune aşa, în care aceasta se remarcă în mod deosebit.

În primul rând, amintim de capacitatea plantei de a distruge tumorile maligne responsabile de mai multe tipuri de cancer (în special cel de sân şi cel pulmonar), respectiv de a preveni formarea celulelor canceroase. Mai mult, consumul său este recomandat persoanelor ce urmează tratamente de chimioterapie deoarece reduce efectele unei astfel de proceduri, contribuind totodată la refacerea celulelor care au fost afectate de această boală.

Cancerul poate fi evitat cu Cat’s claw deoarece planta are proprietăţi antioxidante deosebite care ajută organismul să neutralizeze aşa-numiţii radicali liberi responsabili de producerea mai multor boli, infecţii şi afecţiuni.

Alte beneficii ale plantei Cat’s claw

Cu o compoziţie bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe asemănătoare şi proprietăţi antimicrobiene, antialergice şi antiinfecţioase, Gheara mâţei este o plantă complexă, benefică şi în:

– creşterea imunităţii;

– protejarea sistemului cardiovascular;

– grăbirea procesului de vindecare a rănilor;

– combatarea stresului şi a oboselii cronice;

– tratarea ulcerului gastric;

– tratarea afecţiunilor hepatice;

… şi lista cu siguranţă poate continua.

Cât priveşte consumul, se spune că locuitorii din Peru fierb scoarţa sau chiar şi rădăcinile plantei în acest sens. Astăzi, datorită popularităţii imense de care Cat’s claw se bucură, planta se găseşte sub o serie de forme mult mai accesibile pentru administrare: capsule, tablete, pulbere, ceai sau chiar şi geluri cu aplicare externă, recomandate în problemele reumatice.

Aşadar, dacă vrei să încerci şi tu Gheara mâţei pentru a te convinge de beneficiile sale asupra sănătăţii, te invit să arunci o privire peste oferta de produse pe care vegis.ro ţi-a pregătit-o AICI!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply