Ingrijire personala

Beneficiile colagenului asupra pielii, demonstrate prin studii clinice

suplimente colagen hidrolizat

În ultima perioadă a existat o creştere a nivelului de înţelegere vizavi de avantajele aşa-numitului colagen hidrolizat asupra frumuseţii. Astăzi, administrarea acestei forme de colagen a devenit una din principalele metode prin care femei din întreaga lume luptă împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii.

Procesul natural de îmbătrânire este responsabil pentru scăderea nivelului de colagen în organism şi încetinirea procesului de producţie al acestei proteine. Pentru a susţine în continuare un nivel optim în ciuda înaintării în vârstă, este necesară o suplimentare externă cu colagen hidrolizat.

[fusion_fontawesome icon=”fa-question-circle” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]De ce colagen hidrolizat?

Colagenul hidrolizat sau peptan este colagenul descompus în componente mici denumite peptide. Datorită dimensiunilor mici, se absoarbe mai bine în organism şi este folosit mai eficient de către acesta.

[fusion_fontawesome icon=”fa-line-chart” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]STUDIU CLINIC

Determinarea existenţei unei legături între nivelul de colagen din organism şi aspectul pielii a fost şi încă este subiectul a numeroase cercetări şi studii clinice.

Într-un studiu publicat pentru prima oară în data de 12 septembrie 2015, în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică (“Journal of Cosmetic Dermatology”), un grup de cercetători a investigat, într-un cadru clinic, “efectul pe care suplimentarea orală cu colagen sub formă de peptide îl are asupra hidratarii pielii şi a reţelei dermice de colagen.”

STUDIU 1: Hidratarea pielii

Pentru a demonstra efectele benefice ale colagenului asupra hidratarii pielii, a fost realizat un prim studiu clinic în Japonia la care au participat 33 de femei, distribuite în mod egal în 3 grupuri, unul din ele placebo.”

Timp de 8 săptămâni, acestea au luat pe cale orală 10 g de placebo, peptan de peşte sau peptan de porcine, rezultatele fiind următoarele:

  • Administrare placebo: nici o modificare după cura de 2 luni;
  • Administrare peptan de peşte: creşterea nivelului de umiditate al pielii cu 12%;
  • Administrare peptan de porcine: “creşterea nivelului de umiditate al pielii cu 16% după 4 săptămâni, şi până la 28% după 8 săptămâni.”

STUDIU 2: Creşterea densităţii colagenului din dermă (stratul mijlociu al pielii)

În cadrul celui de-al doilea studiu, efectuat de această dată în Franţa, “106 femei au fost repartizate aleatoriu pentru a lua 10 g placebo sau Peptan pe zi (sub formă de băutură cu pulbere aromatizată), pe o durată de 12 săptămâni.”

Studiul a fost realizat “în vederea obţinerii unei perspective extinse asupra eficacităţii tratamentului cu Peptan pentru îmbunătăţirea semnelor de îmbătrânire a pielii”, iar rezultatele finale au fost obţinute de la 48 de subiecţi din grupul placebo, respectiv 51 de subiecţi din grupul Peptan.”

După 12 săptămâni de aport de Peptan, efectul tratamentului a fost semnificativ mai mare (o creștere de 8,83% în densitatea colagenului din dermă) în comparaţie cu ​​grupul placebo unde nu a existat nici o schimbare.

[fusion_fontawesome icon=”fa-eyedropper” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Suplimente cu colagen hidrolizat

COLAGEN LICHID

Beautin Collagen de la MyElements este preferatul femeilor în materie de suplimente cu colagen din mai multe motive:
– este uşor de administrat;
– are un gust delicios (căpşuni-vanilie sau mango-pepene galben);
– provine din surse naturale pure;
– este îmbogăţit cu acid hialuronic;
– conţine zinc, vitamina A, vitamina B şi vitamina C (în prezenţa vitaminei C, organismul absoarbe mai bine colagenul).

Beautin Collagen este disponibil atât în varianta simplă, cât şi în varianta cu magneziu.

colagen Beautin

COLAGEN PUDRĂ

Asemenea colagenului lichid, cel sub formă de pudră este uşor de ingerat şi poate fi amestecat, după preferinţe, în apă, sucuri naturale, smoothie-uri sau chiar şi iaurt.

Colagen Sport cu Acid Hialuronic (Adams Vision) şi ColageNova Marine (Vaminter) sunt 2 produse ce conţin colagen hidrolizat marin (din peşte, cu biodisponibilitate ridicată) şi sunt îmbogăţite cu acid hialuronic.

colagen pudra

COLAGEN CAPSULE

Capsulele cu colagen reprezintă o formă populară de suplimentare care, pentru rezultate vizibile, trebuie urmată sub forma unei cure de cel puţin 3 luni.

Capsulele de la Interherb au în compoziţie colagen BioCell (colagen hidrolizat de tip II), obţinut printr-o tehnologie brevetată. Produsele sunt disponibile în 3 variante, şi anume: Classic, Forte şi varianta pentru bărbaţi.

colagen capsule

Prin suplimentarea organismului cu colagen şi acid hialuronic, pielea îşi îmbunătăţeşte textura şi îşi recapătă supleţea, ridurile sunt diminuate, iar părul şi unghiile devin mai puternice.

Pe vegis.ro ai acces la suplimente cu colagen şi acid hialuronic în numeroase variante, inclusiv creme pentru uz extern.

Sursă studiu clinic

Rezumat studiu clinic

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply