Remedii produse apicole

De ce sa consumi propolis în miere?

Propolis in miere Apicolscience

Simți cum simptomele răcelii îți îngreunează viața de zi cu zi? Copilul se plânge de dureri în gât? Ai consumat zeci de medicamente, însă odată cu sosirea iernii, te trezești cu dureri de cap și dureri musculare? Toate aceste întrebări pot avea răspuns simplu și eficient – Propolisul în miere. Dar mai întâi să aflăm mai multe informații despre acest produs apicol minunat.

Propolis în miere polifloră

Ce este propolisul?

Pentru a afla răspunsul la această întrebare este suficient să analizezi structura unui stup și activitatea albinelor. Acestea din urmă muncesc din greu pentru a construi un mecanism de apărare, folosind substanța lipicioasă numită propolis.

Acest produs apicol este unul dintre cele mai importante daruri ale naturii. Este fabricat prin colectarea de rășini vegetale și ceară de pe mugurii de plop și de arin, de pe frunzele, mugurii și scoarța coniferelor și arborelui de mesteacăn.

CE CONȚINE PROPOLISUL?

Compoziția chimică a propolisului este foarte complexă; mai exact, au fost identificate peste 150 de componente de maximă importanță pentru organismul uman. Printre acești compuși se găsesc:

flavonoide – substanțe cu o puternică acțiune antioxidantă ce îi oferă propolisului pigmentația specifică;
vitaminele B, C, E, și provitamina A;
microelemente precum: cupru, zinc, mangan sau cobalt.

Grație acestor componente prețioase, propolisul este foarte eficient ca și antioxidant, antibacterian, antiviral și antiinflamator, după cum vom vedea în continuare.

PROPOLIS ÎN MIERE FĂRĂ ALCOOL

Propolisul nu se consumă în starea sa pură. Reprezentând un amestec dintre rășini și ceruri insolubile în apă, propolisul nu poate fi mestecat și înghițit ca atare deoarece se poate lipi de dinți și produce astfel deteriorarea smalțului dentar. Însă există o modalitate eficientă de consum a propolisului, astfel încât marea majoritate a substanțelor sale valoroase să își păstreze efectele benefice asupra organismului uman.

Propolisul în miere fără alcool reprezintă cea mai eficientă modalitate de consum a acestui produs apicol. Este “combinația de aur” din medicina naturistă, utilă pentru ameliorarea a sute de boli cunoscute omenirii. Constituind o comoară a principiilor active, ea nu trebuie să lipsească din casele noastre.

De regulă, propolisul în miere – fără alcool se obține prin dizolvarea tincturii în miere, rezultând o mixtură cu conținut mai mic de alcool. Deși tinctura dizolvată în miere este mai bine tolerată de organism, din păcate are trei dezavantaje majore: gustul pronunțat de alcool, concentrația scăzută de propolis și, pusă în cantități mari, tinctura se separă de miere.

Dar s-a găsit soluția perfectă pentru rezolvarea acestor probleme: amestecare în vid înaintat, la temperaturi scăzute și constant controlate. Prin acest proces, alcoolul din tinctură este eliminat complet și rezultă o mixtură cu o proporție ridicată de propolis.

BENEFICIILE PROPOLISULUI ÎN MIERE

● previne și combate eficient infecțiile cu viruși gripali sau rino-viruși, precum și cu bacterii transmise pe cale respiratorie;
● reduce durerile de cap și musculare, are efect antiinflamator la nivelul sinusurilor, laringelui și aparatului auditiv, prevenind astfel așa-numitele complicații ale gripei;
● stimulează imunitatea, accelerează procesul de vindecare și previne recidiva herpesului;
● este un antibacterian natural eficient în cazul infecțiilor rezistente la antibiotice, iar combinația antibiotice + propolis se recomandă în cazul cistitelor, nefritelor, bronșitelor sau pneumoniilor rezistente la tratament;
● distruge candida și alți fungi patogeni (diferite specii de Aspergillus, de exemplu);
● împiedică formațiunile tumorale să se extindă prin blocarea ciclurilor de replicare în cazul celulelor maligne;
● ajută la restabilirea parțială a circulației cerebrale în cazul accidentul vascular.

Propolisul în miere fără alcool este un produs eficient datorită combinației dintre doua produse apicole cu valori nutritive remarcabile. Consumul acestuia în sezonul rece este cel mai bun cadou pe care îl poți face pentru sănătatea ta.

Propolis în miere găsești pe vegis.ro alaturi de alte produse apicole naturale. 

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply