Răceala ta nu mai trece de 2 săptămâni? Aproape sigur ai făcut o complicație, adică o infecție bacteriană respiratorie. Aceasta înseamnă că prezentarea la medic este obligatorie și, cu siguranță, acesta îți va prescrie antibiotice. Aceste antibiotice trebuie luate, dar din păcate nu întotdeauna își fac efectul așa cum ar fi normal.
Când microbii devin rezistenți la antibiotice
Istoria rezistenței la medicamente a bacteriilor care produc sinuzită, bronșită, pneumonie sau chiar tuberculoză este lungă și complicată. Deși pot părea la început inofensive, infecțiile bacteriene respiratorii pot cauza grave probleme de sănătate.
Informațiile care urmează nu se referă la plantele care înlocuiesc antibioticele; dimpotrivă, vorbim de remedii naturale care ajută antibioticele prescrise de medic să-și facă treaba deoarece infecțiile rezistente la antibiotice au devenit o problemă gravă ce necesită tot arsenalul pentru a lupta eficient cu ele.

Ajută antibioticele și învinge infecția întărind sistemul imunitar cu ASTRAGALUS
Extractul din rădăcina plantei numită Astragalus și-a câștigat reputația de tratament în cazul infecțiilor bacteriene datorită celor două efecte puternice: efectul antibacterian și cel imunostimulator.
Studii realizate în spitale din Asia arată că pacienții cu pneumonii sau chiar tuberculoză pulmonară au cu 50% mai multe șanse de vindecare dacă tratamentul administrat conține extract de astragalus. Extractul de astragalus extrem de concentrat este echivalentul unor rezultate eficiente în infecțiile bacteriene, inclusiv cele recidivante.
Sunt recomandate curele de două luni în care se administrează câte 0,3 grame de două ori pe zi. Produsul “ASTRAGAL 10 MAX” conține această plantă în nu mai puțin de trei forme de administrare. Din acest produs se ia câte o capsulă de două ori pe zi, vreme de 60 de zile.
În compoziția produsului astragalusul este asociat cu angelica sinensis și zincul în formă biologică, iar acest amestec trebuie luat în cură de lungă durată pentru a stabiliza vindecare bolii infecțioase și a preveni recidivele.
Asociază antibacterienele prescrise cu un antibiotic natural: OREGANO SĂLBATIC
În tulpina plantei Origanum vulgare, cunoscută popular și sub denumirea de șovârf, se găsește un ulei volatil care distruge aproape toate bacteriile responsabile de producerea infecțiilor respiratorii. Substanțele active din uleiul de oregano sălbatic atacă membrana bacteriilor patogene, împiedicându-le să absoarbă și să metabolizeze hrana.

Intern, acest ulei se administrează în miere: se amestecă 1-3 picături cu o linguriță de miere și se administrează după masă, de trei ori pe zi, până la vindecare.
Pentru a atinge maximul de putere terapeutică, este recomandată utilizarea unui ulei volatil integral de oregano, adică nediluat și fără adaosuri chimice. Va fi evitat inclusiv uleiul cu carvacrol adăugat care îi afectează capacitatea antibacteriană.
Acest ulei se poate dispersa în atmosfera încăperilor ziua și noaptea pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a preveni contaminarea aerului din încăperi și transmiterea infecției.
Compensează-ți deficitul de oligoelemente, în special cel de zinc și seleniu
Zincul și Seleniul, în combinație cu vitamina C, au efecte benefice asupra sistemului imunitar, fiind importante în completarea curei cu medicamente antibacteriene. Cele două minerale naturale alcătuiesc un puternic stimulent al imunității pe segmentul respirator.
În special în cazul bronșitelor și pneumoniilor, administrarea de zinc și seleniu pentru o perioadă de 1-3 luni crește substanțial șansele de vindecare. Se recomandă zincul și seleniul extrase din surse naturale (drojdie de bere, produse marine) în detrimentul celor de sinteză.
Zincul și seleniul de sinteză sunt ineficiente și pot avea efecte adverse (determină tulburări digestive).