Diete si detoxifiere / Produse naturiste / Remedii si tratamente naturiste

Cum se bea cafeaua verde?

Una dintre cele mai cunoscute metode de slăbit este consumul de cafea verde (crudă) care, datorită acidului clorogenic din compoziţie, favorizează arderea grăsimilor şi contribuie la menţinerea siluetei. Pentru obţinerea unor rezultate pe măsura aşteptărilor, foarte importante sunt modul de preparare, dar şi consumul propriu-zis, în comparaţie cu cafeaua neagră, cea verde având recomandări diferite la ambele capitole.

Cum se bea cafeaua verde? Sub ce formă se găseşte pe piaţă şi care este cea mai indicată metodă de preparare? Toate acestea şi nu numai sunt informaţii pe care le poţi afla din rândurile următoare.

Cum se bea cafeaua verde măcinată?

cafea verde macinataCafeaua verde măcinată este de departe prima opţiune a consumatorilor deoarece se prepară mai simplu şi mai rapid, o altă formă disponibilă fiind cea boabe.

Indiferent de tipul cafelei, aceasta nu se fierbe precum cea neagră iar ca metodă de preparare, recomandată este cea prin infuzie. Astfel, într-o cană de dimensiuni medii adaugă 2-3 linguriţe de cafea măcinată, după care toarnă apă fierbinte. Acoperă recipientul timp de 4 minute şi voilà, ai obţinut o cafea numai bună de băut! Metoda infuzării îţi asigură faptul că te vei bucura din plin de toţi antioxidanţii din compoziţie.

Cafeaua verde măcinată se bea cu jumătate de oră înainte de primele 2 mese ale zilei (pe stomacul gol în cazul micului dejun), aşadar, 2 ceşti pe zi sunt mai mult decât suficiente în cazul în care scopul tău este să slăbeşti. Dacă îţi place această băutură şi vrei să o savurezi pur şi simplu, nu există recomandări speciale în acest sens însă ai grijă să nu faci abuz, excesul de acid clorogenic putând afecta starea de sănătate a organismului.

cafea verde boabe

Cum se bea cafeaua verde boabe?

Aşa cum am menţionat, metoda infuzării este valabilă şi în cazul cafelei boabe, cu mici diferenţe însă: după ce apa fierbinte este turnată peste boabe, se lasă la infuzat nu 4 minute, ci o jumătate de oră. Cantitatea şi perioadele zilei în care poate fi consumată sunt aceleaşi ca şi în cazul celei măcinate.

cum se bea cafeaua verdePentru o utilizare mai uşoară, multe persoane recomandă prăjirea boabelor în cuptor la valori mici de temperatură şi ulterior sfărâmiţarea lor cu ajutorul râşniţei. Acest lucru este greşit din 2 puncte de vedere: primul, fiindcă boabele sunt tari iar râşniţele se pot strica, iar al doilea, deoarece ceea ce defineşte o cafea verde este însuşi faptul că nu este procesată termic, prăjirea ei în cuptor (chiar şi la o temperatură mică) ducând la reducerea cantităţii de acid clorogenic din compoziţie.

Cu alte cuvinte, sfatul meu este ca înainte de achiziţionarea unei astfel de cafele, să te gândeşti bine ce formă preferi: boabe sau măcinată.

Cum se bea cafeaua verde: soluţii pentru un gust mai bun

Făcând abstracţie de beneficiile pe care le are în lupta împotriva kilogramelor, acidul clorogenic, care se regăseşte în proporţie de 50% în compoziţia cafelei verzi, este totodată şi cel responsabil pentru gustul amar al acesteia.

În cazul în care gustul nu te prea încântă, îl poţi îmbunătăţi adăugând: miere de albine, zeamă de lămâie, scorţişoară, ghimbir, cuişoare, sirop de agave sau îndulcitori naturali ca ştevia.

O altă modalitate este amestecarea cu sucuri naturale preparate în casă (fresh-uri) sau chiar şi limonadă. Ba mai mult, în comerţ există şi cafea verde cu arome (inclusiv cu cardamon), create special pentru facilitarea consumului.

Cum se bea cafeaua verde? Pe lângă “instrucţiunile” menţionate, se bea caldă sau rece, după preferinţe, cu voie bună, împreună cu prietenii sau într-o pauză binemeritată. Aşadar, există numeroase modalităţi de consum, iar indiferent de felul în care alegi să o savurezi, întotdeauna poţi conta pe vegis.ro pentru achiziţia unei cafele verzi de calitate!

Pe Vegis.ro găseşti cafea verde într-o gamă diversificată de sortimente!

Cafea verde

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply