Remedii si tratamente naturiste

3 remedii naturale împotriva tusei (pe unul sigur îl ai în casă)

remedii naturale împotriva tusei

Deși supărătoare, tusea este una din modalitățile prin care organismul nostru se apără atunci când suntem răciți. Prin tuse sunt eliminate substanțele care blochează căile aeriene și cauzează disconfortul respirator.

Tusea reprezintă totodată una din cele mai comune simptome specifice gripei, răcelii și virozelor respiratorii iar pentru tratarea acesteia există mai multe soluții naturale la care poți apela:

sănătatea sistemului respirator
 • Argintul Coloidal

Unul dintre cele mai puternice antibiotice fără efecte secundare, argintul coloidal este soluția cu particule foarte mici de argint (nanoparticule) cunoscută pentru un puternic efect antibacterian, antiseptic și antifungic. Argintul coloidal acționează împotriva unei palete largi de microorganisme (chiar și a tulpinilor bacteriene puternice) ce cauzează diverse afecțiuni, fiind recomandat în viroze respiratorii, bronșită, faringită, amigdalită, precum și în cazul simptomelor specifice gripei și răcelii (tușe, febră, dureri în gât etc).

 • Mierea de albine

Acest produs al stupului este mai mult decât un dulce sănătos, ci și o soluție naturală pentru calmarea tusei. Pe lângă efectul antibacterian, mierea are acțiune emolientă ce calmează căile respiratorii și elimină senzația de disconfort în momentul tusei. Poate fi administrată de 3 ori pe zi, câte o linguriță, sau sub forma așa-numitelor leacuri băbești, cum ar fi combinată cu suc de ridiche neagră.

remedii naturale împotriva tusei cu miere de albine,
 • Plantele medicinale

Plantele au fost și vor fi întotdeauna un ajutor de nădejde în tratarea naturală a anumitor probleme de sănătate, iar unele dintre acestea sunt recunoscute pentru acțiunea eficientă în calmarea tusei seacă și productivă deopotrivă. Pătlagina, nalba-mare, ciuboțica-cucului, isopul sau scaiul-vânat reprezintă doar câteva exemple de plante medicinale care, sub formă de suplimente alimentare naturale tratează tusea și alte simptome specifice gripei și răcelii.

TOP 3 REMEDII NATURALE ÎMPOTRIVA TUSEI DE LA DACIA PLANT

Gama calmotusin, remediu împotriva tusei

Calmotusin de la Dacia Plant este gama de suplimente alimentare create special pentru tratarea afecțiunilor respiratorii într-un mod rapid, eficient și nu în ultimul rând, natural.

Unul din principalele avantaje ale produselor Calmotusin este posibilitatea administrării tuturor categoriilor de vârstă. De la cei mai mici dintre pitici până la adulți sau vârstnici, toată lumea se poate bucura de beneficiile suplimentelor deoarece acestea au la bază doar ingrediente naturale precum amestecuri de plante medicinale și uleiuri esențiale, așadar:

 • nu provoacă dependență;
 • nu sunt toxice pentru organism;
 • nu au efecte secundare.
beneficii gama calmotusin

Gama Calmotusin este una diversificată iar recent, aceasta a fost îmbogățită cu 3 produse noi sub aceeași calitate marca Dacia Plant.

CALMOTUSIN SPRAY CU ARGINT COLOIDAL

Noul spray Calmotusin oferă efecte antivirale, antibacteriene și antifungice puternice datorită argintului coloidal din compoziție. Acesta dezinfectează căile respiratorii și previne acțiunea agenților patogeni la nivelul tractului respirator.

Eficiența produsului este garantată de concentrația crescută în care se regăsesc microparticulele de argint coloidal (50 ppm), precum și de prezența extractului hidrogliceric de propolis. Studiile de specialitate au confirmat efectele consumului de propolis în scăderea riscului de apariție sau scurtarea duratei unei răceli în timpul sezonului rece.

Spray-ul cu argint coloidal Calmotusin este un produs cu asimilare rapidă, ușor de administrat prin pulverizare, recomandat începând cu vârstă de 3 ani.

CALMOTUSIN SIROP CU MIERE DE SALCÂM

Noul sirop cu miere de salcâm Calmotusin este un produs unic pe piață atât prin prisma concentrației mari de miere din compoziție (89%), cât mai ales prin faptul că nu are zahăr sau alt îndulcitor adăugat. Acest aspect nu afectează gustul siropului care este unul plăcut. Siropul cu miere este singurul produs din gama Calmotusin care poate fi administrat începând cu vârsta de 1 an.

Gama calmotusin, remedii naturale împotriva tusei

Spre deosebire de alte sortimente de miere, mierea de salcâm are un indice glicemic mai scăzut însă consumul de către persoanele diabetice trebuie realizat doar cu acordul medicului specialist. Mierea de salcâm are proprietăți de întărire a sistemului imunitar și, așa cum am văzut, efect calmant și emolient.

Siropul cu 89% miere poate fi administrat în cazul oricărui tip de tuse. Acesta favorizează expectorația și fluidizează secrețiile bronșice, având acțiune antiinflamatoare și decongestivă la nivelul tractului respirator.

CALMOTUSIN SPAY CU PROPOLIS ȘI MENTĂ

Realizat după o rețetă autentică Dacia Plant, spray-ul cu propolis și mentă este un remediu natural pentru durerile în gât, pentru toate tipurile de tuse dar și afecțiunile căilor respiratorii precum bronșită, laringită sau faringită.

Cu acțiune antiinflamatoare datorită propolisului din compoziție, spray-ul calmează iritațiile gâtului și are efect expectorant, favorizând eliminarea secretiilor. Fiecare pulverizare reprezintă un pas mai aproape de vindecare dar și o respirație mai proaspătă grație uleiurilor esențiale de mentă sălbatică și eucalipt.

Pe lângă cele 2 ingrediente de bază, spray-ul pentru gât Calmotusin conține și uleiuri esențiale de portocal-dulce și lămâi, respectiv un amestec de plante medicinale format din pătlagină, isop, nalbă-mare, ciuboțica-cucului, scai-vânat, lemn dulce și ghimbir.

Cele 3 remedii naturale împotriva tusei (argintul coloidal, mierea și plantele medicinale) sunt disponibile acum sub forma a 3 suplimente alimentare 100% naturale, ușor de administrat și utile în combaterea virozelor respiratorii. Le găsești și pe vegis.ro unde beneficiezi de livrare rapidă, în 24-48 de ore!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

 • Simo
  March 1, 2019 at 10:39

  5

  Reply

Leave a Reply