Remedii si tratamente naturiste

Albastru de metilen, printre cele mai populare remedii ale copilăriei

Albstru de metilen 1

Mâna sus dacă te numeri printre acele persoane care au avut cel puțin o dată limba de culoare albastră! Și nu, savurarea acadelei preferate nu se ia în calcul la această numărătoare. 🙂 Îți aduci aminte cum obișnuiau părinții sau bunicii să-ți amelioreze durerile în gât? Exact, foloseau metode tradiționale și/sau albastru de metilen, substanță care îți colora limba. Efectele sale în astfel de situații sunt în continuare remarcabile, motiv pentru care în zilele noastre sunt disponibile diverse remedii ce conțin această substanță. 

Însă, cum a ajuns această substanță să fie cunoscută și ce alte beneficii are asupra organismului? Detaliem răspunsurile la aceste întrebări în cele ce urmează, așa că te invităm să te faci comod și să pășești alături de noi în fascinanta lume a albăstrelului, așa cum ne place nouă să-l numim. 

Lectură plăcută!

CE ESTE ALBASTRU DE METILEN?

Produse naturale cu albastru de metilen - VEGIS.RO

Albastru de metilen mai este cunoscut și sub denumirea științifică de clorură de metiltioniniu. Din punct de vedere chimic, aceasta este un colorant organic tiazinic, sub formă de pulbere cristalină, de culoare albastră – verde închis, inodoră și solubilă în apă, alcool și cloroform. De asemenea, albastru de metil este un compus foarte util biologilor, întrucât aceștia îl folosesc drept colorant pentru a putea observa mai bine la microscop formele de viață foarte mici. Spre exemplu, bacteriile sunt incolore, astfel că sunt dificil de observat și analizat chiar și la microscop, însă prin picurarea a maxim 2 picături de albastru de metilen pe lamelele de sticlă, înainte ca acestea să fie puse sub microscop, ajută la colorarea bacteriilor și, implicit, la evidențierea acestora.

CINE A DESCOPERIT ACEASTĂ SUBSTANȚĂ?

Istoria pulberei albastre datează din secolul al XIX-lea, atunci când Heinrich Caro, un chimist de origine germană ce avea pregătire și în domeniul textil, a sintetizat pentru prima dată această substanță în anul 1876. La acea vreme, el realiza diverse experimente cu un colorant intermediar și astfel a ajuns să descopere o nouă substanță, ce a fost folosită inițial pentru colorarea textilelor. 

Heinrich Caro și Paul Ehrlich

Zece ani mai târziu, în 1886, au fost evidențiate și proprietățile medicale ale clorurii de metiltioniniu atunci când doctorul Paul Ehrlich a observat în timpul unor experimente că această substanță colora în albastru neuronii vii, având același efect și asupra plasmodiumului, parazitul responsabil pentru apariția malariei. Ca urmare, Paul Ehrlich a concluzionat că albastrul de metilen poate fi utilizat pentru a combate această boală. Până la începutul secolului al XX-lea, albastru de metilen a fost utilizat împotriva tuturor tipurilor de malarie. 

CUM AJUTĂ ALBASTRU DE METILEN ORGANISMUL?

1. Contribuie la tratarea infecțiilor urinare

Utilizat intern, albastru de metilen poate combate cistitele și nefritele produse de bacterii, datorită efectelor sale antiseptice. Pentru a da rezultate, este necesar un tratament pe o perioadă mai lungă de timp, cu cure între 10 și 21 de zile și repetarea acestora după o pauză de 3-7 zile. Este important să știi că administrarea pe cale orală a albastrului de metilen contribuie la colorarea urinei într-o nuanță de albastru sau verde. 

Persoană cu dureri abdominale

2. Poate acționa ca un neuroprotector

Cercetările recente indică faptul că clorura de metiltioniniu poate fi un neuroprotector împotriva bolilor Parkinson, Alzheimer și a accidentelor vasculare, deoarece această substanță este un purtător de electroni, fiind benefică în situațiile citotoxice din creier, întrucât stimulează consumul celular de oxigen și scade glicoliza anaerobă. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare. 

3. Susține sănătatea tractului respirator

Sub formă de remedii, împreună cu plantele medicinale și uleiurile esențiale, albastru de metilen are un efect calmant asupra gâtului și faringelui, menține confortul respirator și contribuie și la buna funcționare a sistemului imunitar. 

GAMA BISEPTOL DE LA DACIA PLANT: AMINTIRILE COPILĂRIEI TRANSPUSE ÎN PRODUSE ROMÂNEȘTI

Grija față de oameni și inspirația dată de natură se împletesc în produsele BiSeptol, o gamă de remedii și suplimente ce conțin albastru de metilen, disponibile sub formă de spray, dropsuri, siropuri și apă de gură. Iată ce spun clienții noștri despre gama BiSeptol

Bărbat tânăr care cântă la chitară

„Ameliorează durerea de gât de la prima aplicare. Îl recomand.’’ – clientă Vegis despre Spray-ul cu albastru de metilen și argint coloidal

„Foarte bun și în tratarea aftelor bucale. Nu mă așteptam să acționeze atât de rapid în condițiile în care o aftă bucală se vindecă destul de greu. A doua zi după utilizare, durerea a dispărut. Eficient și pentru durerile de amigdale; m-am trezit în cursul nopții cu o ușoară durere, am aplicat BiSeptol și a doua zi nu am mai avut nimic.‘’ – clientă Vegis despre Spray-ul cu albastru de metilen și argint coloidal

„Necesar pentru întărirea imunității.’’ – clientă Vegis despre BiSeptol Dropsuri cu albastru de metilen

„Foarte eficient pentru tuse.’’ – clientă Vegis despre BiSeptol Sirop cu albastru de metilen

Notă: În cazul în care ești alergic la clorura de metiltioniniu, evită produsele care conțin această substanță! Iar în situația în care urmezi un tratament medicamentos, consultă sfatul medicului tău înainte de administrarea unor astfel de remedii pentru a evita posibilele interferențe cu substanțele din medicamente!

INCURSIUNE ÎN COPILĂRIEImpresii despre Siropul cu albastru de metilen

pareri sirop BiSeptol cu albastru de metilen

Suntem parte din generația care a „degustat” în copilărie albastrul de metilen, sau de metil, așa cum îl mai cunoaștem. Când produsele din gama BiSeptol, ce au la bază această substanță, și-au făcut loc pe rafturile noastre, era doar o chestiune de timp până să le încercăm. Zis și făcut! Ne-am orientat atenția către siropul BiSeptol 200 ml, iar impresii „la cald” găsești în rândurile ce urmează.

produse BiSeptol - vegis.ro

Culoare

La prima vedere, ne așteptam ca siropul să aibă acea nuanță de albastru intens, similară cu cea a albastrului de metilen în stare pură; în schimb, nuanța de turcoaz închis caracterizează cel mai bine culoarea acestuia. De menționat este faptul că siropul BiSeptol are în compoziție și alte ingrediente, printre care extractul Smart Raw Active din cătină, oranj la bază, aspect ce explică nuanța cu reflexe de verde închis.

Miros

Acest sirop cu albastru de metilen emană un miros complex, cu un subtil parfum de cătină și miere. Siropul are un miros plăcut, iar dacă ar fi să îl comparăm cu ceva, ar fi cu cel al unui sirop clasic de tuse, pe care cu toții îl cunoaștem.

beneficii sirop BiSeptol

Gust

După culoare, principala caracteristică de care am fost cel mai curioși a fost gustul. Prezentă într-o proporție de 78,99%mierea de salcâm cu siguranță a contribuit la transformarea acestui sirop cu albastru de metilen într-unul ușor de administrat, indiferent de vârstă.

Așadar, gustul este unul ușor dulceag, însă redarea în cuvinte a aromei exacte este dificil de realizat, siropul având în compoziție inclusiv ghimbiranason stelat și uleiuri esențiale de pintea-tree sau lămâie. Un alt aspect de menționat este că, după înghițire, este posibil să percepi un vag gust amărui.

Consistență

Siropul BiSeptol cu albastru de metilen are consistență fluidă, dar totodată mai groasă. Poate fi administrat cu ajutorul linguriței inclusă în cutia produsului.

Iar acum, întrebarea pe care cu siguranță o ai în minte: colorează sau nu limba după înghițire? În urma degustării de către mai multe persoane, putem afirma că da, siropul conferă o tentă albastră limbii, însă nu este vorba despre acel albastru intens din copilărie. Acest lucru se explică din nou prin prisma faptului că siropul este un amestec de ingrediente, și nu un produs 100% pe bază de albastru de metilen.

Siropul BiSeptol acționează benefic pe multiple planuri, fiind indicat atât pentru întărirea imunității, cât și decongestionarea căilor respiratorii, având totodată efect calmant asupra gâtului și faringelor.

Ideal în sezonul rece, acest sirop cu albastru de metilien din gama BiSeptol îți sprijină în mod eficient sănătatea căilor respiratorii.

Gama BiSeptol de la Dacia Plant - vegis.ro

Surse:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2790789/
  • https://www.karger.com/Article/FullText/443526
  • https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-018-1045-3
  • https://chlorine.americanchemistry.com/Science-Center/Chlorine-Compound-of-the-Month-Library/Methylene-Blue-Part-1-The-Biologists-Dye/
  • https://www.news-medical.net/health/Potential-Health-Benefits-of-Methylene-Blue.aspx#:~:text=Methylene%20blue%20is%20an%20electron,consumption%20and%20decreases%20anaerobic%20glycolysis
  • https://www.basf.com/global/en/media/magazine/archive/issue-4/pioneer-thinker-then-and-now-methlyene-blue.html
  • http://arhiva.formula-as.ro/2014/1124/terapii-alternative-58/tratamentul-naturist-al-infectiilor-urinare-17938
About Author

Vorbăreață incurabilă, dar care adoră să își împărtășească ideile și în scris. Iubitoare de animăluțe, călătorii și cărți inspirate din fapte reale.

No Comments
    Leave a Reply