Stiati ca

Mâncăm sau nu mai sănătos? Tendințe pe piața produselor ecologice din România

piața produselor ecologice

Interesul tot mai mare al consumatorilor față de alimentele și tot ce este etichetat bio se reflectă, și automat influențează piața produselor de acest gen. 

Potrivit raportului anual publicat în 2019 de Soil Association, principalul organism de certificare al produselor organice din Marea Britanie, piața de profil din această țară a cunoscut o creștere de 5,3% în anul 2018 iar estimările arată că va ajunge să valoreze 2.5 miliarde de lire sterline în anul 2020.

Raportul publicat de Soil Association (The 2019 Organic Market Report) este un document de bază pentru piața produselor ecologice din Marea Britanie ce cuprinde, printre altele, informații despre provocările, tendințele și oportunitățile din acest domeniu. 

Piața produselor ecologice în România 

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană unde produsele ecologice ating vânzări anuale chiar și de 9,5 miliarde de euro (cazul Germaniei), piața românească este una care abia a prins contur, dar care în același timp cunoaște o creștere de la an la an (30% în anul 2018).

Românii sunt mai reticenți atunci când vine vorba de produsele bio în special din cauza prețului mai mare comparativ cu cele care nu sunt certificate ecologic. Prețul mai ridicat se explică prin faptul că agricultura ecologică din care provin alimentele sau ingredientele folosite pentru fabricarea produselor implică mai multe cerințe, obligații și restricții comparativ cu practicile agriculturii convenționale. 

De asemenea, referindu-ne strict la țara noastră, prețul mai ridicat se poate explica și prin faptul că:

Spre deosebire de România, în străinătate produsele bio sunt făcute de marii producători care, datorită volumelor mari, își permit să aibă prețuri apropiate de ale produselor convenționale și, în plus, acolo există concurență.” – Abdelaziz Messai, General Manager la Ecocert România 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre produsele bio (ce sunt mai exact, de ce sunt mai scumpe sau cu ce ne ajută), citește articolul nostru

Dacă te numeri printre consumatorii conștienți de impactul pe care alegerile lor le au atât asupra sănătății, cât și asupra mediului înconjurător, te invit printre rafturile virtuale cu produse bio de pe vegis.ro

Sursă 1
Sursă 2
Sursă 3

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply