Stiati ca

#vegisnews – U.E. a decis: mai puține grăsimi trans în alimente

ce sunt grasimile trans

În data de 24 aprilie 2019 Comisia Europeană a adoptat o nouă lege care limitează folosirea grăsimilor trans în alimentele procesate: maxim 2g de grăsimi trans la 100g de grăsime din alimente.

Grăsimile trans fac parte din categoria așa-numitelor “grăsimi nesănătoase” (margarină și uleiuri hidrogenate de pildă) a căror consum favorizează apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2.

Noua reglementare va intra în vigoare pe 1 aprilie 2021 iar producătorii care nu se vor conforma acestor reguli își vor pierde dreptul de a comercializa produsele alimentare.

MIEREA DE MANUKA WEDDERSPOON NU CONȚINE GLIFOSAT

Wedderspoon, unul dintre cei mai notabili producători de miere de Manuka din lume a obținut recent o nouă certificare a produselor sale: Glyphosate Residue Free.

Această certificare atestă faptul că mierea de Manuka, împreună cu celelalte produse din oferta Wedderspoon, nu conțin glifosat, ierbicid catalogat de către Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului drept o substanță care poate favoriza apariția acestei boli.

Anual, mierea de Manuka produsă sub marca Wedderspoon este testată împotriva a nu mai puțin de 292 de pesticide pentru a-i asigura calitatea și puritatea.

Sursă 1, Sursă 2

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

  • Simo
    May 31, 2019 at 10:51

    5

    Reply

Leave a Reply