Reteta chai chai (simplu, cald sau rece, vegan, exotic- dumneavoastra alegeti)
Aceasta bautura este specific indiana si este servita dupa masa fiind considerata o bautura digestiva.
INGREDIENTE
2 cani cu apa
1 cana cu lapte sau 1/2 cana lapte de cocos
2 lingurite ceai negru
5-6 cuisoare
1 bucatica, cat o nuca, de ghimbir proaspat sau 1/2 lingurita ghimbir pulbere
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita cardamon pulbere
3 lingurite zahar de trestie brut/ zahar din palmier de cocos
Se va pune la fiert intr-un recipient, care sa aiba capacitatea de minim 1litru, apa impreuna cu toate condimentele. Cand apa incepe sa fiarba (atentie sa nu dea in foc din cauza condimentelor – eventual dati flacara la minim) se adauga ceaiul negru. Se lasa sa fiarba macar 1 minut(dar nu mai mult de 5 minute), dupa care turnati laptele. Luati de pe foc inainte sa dea in clocot si adaugati zaharul.
Daca preparati chai chai cu lapte de cocos va fi o bautura vegana delicioasa si cu aroma exotica. La randul lui zaharul din nectar de cocos va ajuta si el la crearea acestei arome deosebite.
Se poate servi cald, dupa masa sau in zilele de vara se poate servi rece sau chiar cu gheata(in acest caz laptele se adauga in ceai dupa ce acesta s-a racit). Puteti ajusta cantitatea de condimente in functie de gust. De asemenea, daca doriti puteti renunta complet la ceaiul negru sau la zahar.
Fiti creativi si creati varianta prefera a acestei bauturi speciale.