Remedii si tratamente naturiste

MSM – beneficii pentru sănătate și frumusețe

msm beneficii

Unul din cele mai răspândite minerale din natură este sulful, iar MSM (metilsulfonilmetan), formă organică a acestui element, este prezent în toate organismele vii, începând de la alge şi până la corpul uman. Acest compus este al treilea nutrient care se regăsește în cea mai mare cantitate în corpul uman (în vertebre, de pildă).

Organismul nostru foloseşte sulful pentru a forma celule noi în fiecare zi, motiv pentru care introducerea sulfului în dieta zilnică este importantă pentru menținerea sănătății. MSM este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra mobilității articulațiilor, dar și alte efecte în organism. De exemplu, sulful este implicat în procesul de detoxifiere și reducerea proceselor inflamatorii din corp.

Sulful se regăsește în peste 150 de compuși din corpul uman și face parte din compoziția fiecărei celule din organism.

MSM-ul îmbunătățește abilitatea organismului de a produce proprii antioxidanți.
Sulful joacă un rol esențial în producția de glutation, unul din cei mai importanți antioxidanți produși de corp. În lipsa sulfului, glutationul nu își poate îndelipini rolul.

Există două forme de existență a glutationului, și anume: forma redusă și forma oxidată. Proprorțiile celor două forme ne arată abilitatea sângelului de a contracara stresul oxidativ. Aportul de MSM îmbunătățește acest aspect, altfel spus, cu cât avem mai mult glutation redus, cu atât este mai mare capacitatea organismului de a anihila radicalii liberi.

6 beneficii-cheie ale MSM-ului

Sursă cheie de sulf
Sulful este probabil cel mai important nutrient solicitat de către organism deoarece este prezent în aminoacizi, care la rândul lor reprezintă temelia proteinelor. MSM este cea mai bună formă de sulf care poate fi obținută din dieta zilnică sau administrată sub formă de supliment alimentar.

Are grijă de oase și articulații
MSM-ul este benefic pentru sănătatea oaselor, fiind eficient în special în cazuri de artrită, artrită reumatoidă și osteoartrită.

Fiind un dizolvant al fosfatului de calciu, MSM ajută la spargerea depozitelor nesănătoase de calciu, principala cauză a apariției bolilor degenerative (Alzheimer, Parkinson).

De asemenea, suplimentarea dietei cu pulbere de MSM ajută la:

 • îmbunătățirea flexibilității articulațiilor;
 • reducerea durerilor;
 • reducerea inflamațiilor;
 • reducerea transpirației;
 • îmbunătățirea circulației;
 • îmbunătățirea vitalității celulelor;
 • îmbunătățirea mobilității.

Are efect detoxifiant
MSM-ul sporește considerabil permeabilitatea celulară, ceea ce înseamnă că mărește și capacitatea celulelor de a elimina excesul de fluide și toxine. Acest mecanism are un rol important în detoxifiere, permițând ca nutrienții esențiali să fie mai bine asimilați, îmbunătățind per total funcționarea celulelor și membranelor.

Îngrijește pielea și părul

Metilsulfonilmetanul este denumit şi “mineralul frumuseţii” deoarece ajută la producţia colagenului, proteină vitală pentru sănătatea pielii. Nivelul scăzut de colagen este principala cauză a îmbătrânirii acesteia, apariţia ridurilor şi pierderea elasticităţii.

Pe lângă colagen, MSM-ul contribuie şi la producţia de cheratină, substanţă care se găseşte în structura pielii, a unghiilor şi mai ales a părului, multe din şampoane şi balsamuri având în compoziţia lor acest ingredient. Aportul de sulf din MSM produce cantități generoase de colagen și cheratină.

Dacă nu ai probleme cu articulaţiile de pildă, şi vrei să iei MSM pentru efectele pe care le are pentru frumuseţe, află că acesta este benefic în:

 • reducerea sensibilităţii tenului;
 • ameliorarea unor afecțiuni ale pielii precum psoriazis, acnee, cuperoză, dermatită, eczeme, mătreață;
 • îmbunătăţirea nuanţei uniforme a pielii; 
 • tratarea rozaceei;
 • prevenirea ridurilor;
 • protejarea pielii împotriva razelor UV puternice;
 • întărirea unghiilor;
 • prevenirea ruperii şi a căderii părului.
MSM pentru piele

Vitalizant natural
Datorită permeabilității mari a celulelor, acestea au nevoie de o cantitate mai mică de energie pentru a lupta cu toxinele din organism.

Ca urmare a procesului de detoxifiere, devine mai ușor pentru corp să asimileze nutrienții, ceea ce se traduce și printr-o cantitate mai mică de energie invesitită în procesul de digestie, o mare parte din energia de zi cu zi fiind folosită pentru acest proces. Prin sporirea gradului de absorbţie a substanţelor nutritive, MSM-ul reduce cantitatea de energie consumată în mod normal pentru digestia alimentelor.

MSM-ul ajută și la:

 • reducerea astmului;
 • tratarea și prevenirea alergiilor;
 • menținerea unui pH neutru;
 • ameliorarea afecțiunilor grastrointestinale precum diareea, constipația, hiperaciditatea, greața;
 • reducerea sforăitului atunci când este diluat cu apă în procent de 16%;
 • reducerea crampelor, durerilor de cap și musculare, în special cele datorate dezechilibrelor hormonale;
 • ameliorarea sindromul tunelului carpian;
 • echilibrarea nivelului de zahăr din sânge;
 • reducerea nivelului de stres oxidativ

Susține sistemul muscular

MSM nu este doar un antiinflamator, ci şi un analgezic natural care:
– reduce durerile musculare;
– grăbeşte recuperarea după sport şi accidentări;
– este adjuvant în tratarea tendinitei.

Curiozități despre MSM

Știai că apa de ploaie conţine cea mai mare cantitate de metilsulfonilmetan? Plantele absorb şi reţin foarte bine acest compus, tocmai de aceea este recomandat să îţi uzi grădina cu apă pluvială colectată în recipiente curate. Legumele şi plantele udate de ploi conţin cele mai mari cantităţi de MSM, doze mai mici găsindu-se şi în fructe, porumb, cafea, lapte şi ouă.

Întrucât nu multe alimente îl conţin, iar MSM-ul se pierde în momentul în care acestea sunt preparate prin fierbere la temperaturi ridicate, putem asigura organismului nostru necesarul optim de metilsulfonilmetan prin suplimente MSM.

Fie că ai nevoie de ele pentru sănătate şi/sau frumuseţe, pe vegis.ro vei găsi suplimente MSM sub formă de capsule, cremă pentru uz extern şi pulbere, pentru a le alege pe cele mai potrivite.

No Comments
  Leave a Reply