Retete sanatoase

Budincă de tapioca cu lapte de cocos

tapioca capsuni2

Ingrediente:

  • 400ml apă rece.
  • fructe pentru decor.

Mod de preparare:

Se iau cele 100g de tapioca, se pun într-o cratiță împreună cu apa rece și se fierb la foc mic, timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. În momentul în care perlele de tapioca se umflă și devin translucide, înseamnă că s-au fiert.

Amestecul rezultat se toarnă într-o sită deasă, care se va trece sub jetul de apă rece, clătindu-le temeinic. Ulterior, tapioca se pune înapoi în cratiță și se adaugă 400ml lapte de cocos. Dacă dorești ca budinca să fie mai dulce, poți adăuga două linguri de zahăr din nectar de cocos cu aromă de caramel.

Budinca se fierbe pentru aproximativ 3-5 minute, amestecând constant până când se obține consistența dorită.

Trebuie să ai în vedere faptul că, în timpul procesului de răcire, perlele de tapioca vor mai absorbi lichid. Înainte de servire, se lasă amestecul la răcit până ajunge la temperatura camerei. La final, poate fi așezat în vase, alternând un strat de budincă de tapioca cu unul de fructe.

Budincă de tapioca

Rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos este foarte bună și ușor de făcut. Merită să o încercați!

1 Comment

  • Ana
    December 5, 2017 at 15:43

    Am o intrebare: De ce trebuie , dupa fierbere pusa in strecurator si spalata bine ??? eu nu am facut asta niciodata si nu am avut neplaceri de niciun fel…..

    Reply

Leave a Reply