Remedii si tratamente naturiste

Propolis și vitamina C, cel mai eficient duo pentru întărirea imunității!

propolis si vitamina C

Întărirea sistemului imunitar este o prioritate în pragul sezonului rece. Somnul odihnitor, consumul de fructe și legume, hidratarea corespunzătoare și mișcarea zilnică sunt doar câteva din modalitățile pe care le avem la îndemână pentru creșterea rezistenței organismului în fața agenților patogeni.

Recomandarea unei diete bogate în fructe și legume nu este întâmplătoare, întrucât acestea furnizează așa-numita “vitamină a imunității”, vitamina C. Esențial pentru buna funcționare a acestui sistem complex este și propolisul, produs apicol cu o compoziție impresionantă de nutrienți, în special antioxidanți care protejează împotriva stresului oxidativ ce poate slăbi rezistența organismului.

Datorită proprietăților specifice, consumul de propolis și vitamina C s-a dovedit a fi o metodă naturală și eficientă de prevenție a gripei și răcelii, infecțiilor respiratorii, dar și de întărire a sistemului imunitar.

CE ESTE PROPOLISUL?

ce este propolisul

Denumit și “lipiciul albinelor”, propolisul reprezintă materialul pe care micile zburătoare îl folosesc în construcția și repararea stupului. Mix complex, este obținut din rășină de conifere (aproximativ 50%), produse din stup (30% ceară și 5% polen) și saliva albinelor care are rol de fermentare.

Propolisul pentru consum este disponibil atât sub formă brută, cât și sub formă de extract hidroalcoolic și hidrogliceric (tincturi, esențe, soluții apoase etc), comprimate sau spray-uri.

Propolisul poate fi utilizat atât intern pentru întărirea sistemului imunitar, prevenția gripei și a răcelii sau tratarea infecțiilor respiratorii de pildă, cât și extern pentru sănătatea cavității bucale, grăbirea procesului de vindecare al rănilor și tratarea micozelor, indicații posibile datorită numeroaselor proprietăți specifice: antibacteriene, antivirale, antifungice, antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatoare, analgezice și cicatrizante.

Proprietățile terapeutice ale propolisului se datorează conținutului bogat de flavonoide, compuși polifenolici cu acțiune antioxidantă ce se regăsesc în mod natural și în anumite fructe, legume, respectiv băuturi.

VITAMINA C, VITAMINA IMUNITĂȚII

Vitamina C reprezintă nutrientul de care organismul are nevoie pentru sinteza colagenului, însă cel mai important rol pe care îl îndeplinește este acela de creștere a imunității.

Vitamina C stimulează producția, respectiv asigură buna funcționare a anumitor tipuri de celule albe, cum ar fi celulele fagocide, componente principale ale sistemului imunitar care înconjoară microbii, bacteriile, virusurile etc, și le distruge prin intermediul unui proces enzimatic. Totodată, aceasta contribuie la producția de anticorpi, molecule cu rol de recunoaștere și neutralizare a agenților patogeni prezenți în organism.

Vitamina C are proprietăți antioxidante puternice care protejează celulele și moleculele împotriva stresului oxidativ rezultat ca urmare a expunerii la diverse toxine și factori poluanți, aspect care la rândul lui contribuie la scăderea imunității. O administrare constantă a suplimentelor cu Vitamina C înainte și pe perioada sezonului rece sau asigurarea unui consum optim de fructe și legume previne instalarea infecțiilor respiratorii de sezon prin scăderea răspunsului inflamator din organism.

În momentul în care infecțiile respiratorii sau virozele sunt deja prezente, organismul are nevoie de o cantitate mai mare de vitamina C pentru a lupta împotriva acestora. Pentru un aport adecvat al acestui nutrient, asigură-te că dieta ta zilnică este bogată în citrice, căpșuni, kiwi, roșii, ardei roșii și ardei verzi, broccoli, goji sau cartofi, alimente care conțin Vitamina C.

SURSE NATURALE CU PROPOLIS ȘI VITAMINA C

Proprietățile antivirale și antibacteriene specifice, respectiv implicarea în funcționarea normală a celulelor sistemului imunitar recomandă propolis și vitamina C ca soluții de menținere a sănătății pe întreg parcursul sezonului rece.

Alevia a dezvoltat noi produse cu formule 100% naturale în care Vitamina C din extract de măceșe și propolisul sunt ingredientele de bază.

Gamele Alevia Propolis și Vitamina C acoperă un spectru larg de produse care stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu răceala, gripa și dureri în gât. Acestea au diverse moduri de administrare: Vitamina C Naturală 1000mg din extract de măceșe – 15 plicuri cu pulbere solubilă, Propolis C-tare Spray fără alcool pentru adulți și copii în a cărui compoziție, pe lângă cele 2 ingrediente, se regăsesc și uleiuri esențiale de ghimbir, salvie, anason și cuișoare, cât și comprimatele Propolis C-tare cu extracte standardizate de măceșe, salvie și rădăcină de ghimbir.

Întărește-ți imunitatea cu extracte standardizate 100% naturale! Intră pe vegis.ro și alege suplimentele potrivite. 

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply