Retete sanatoase

Pregătește cele mai gustoase rețete de post cu alimentele Solaris

Retete de post

Obișnuiești să ții post? Ți se întâmplă deseori să nu știi ce să mai bucătărești în această perioadă, însă îți dorești să prepari ceva bun și sănătos? Nu-ți face griji! Am pregătit pentru tine 3 rețete de post yummy, simplu de gătit și care includ alimente Solaris. 

Înainte de a descoperi sugestiile noastre, te sfătuim să savurezi o masă sățioasă. În caz contrar, este foarte probabil să ai gura apă până la finalul acestui articol. 🙂
P.S. Pe vegis.ro, alimentele Solaris pentru post selectate au acum 20% Reducere

Lectură apetisantă!

REȚETE DE POST DELICIOASE

1. Curry cu linte și cartofi dulci 

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 1 ceapă roșie, tocată;
  • 1 linguriță chimen;
  • 1 linguriță semințe de muștar;
  • 1 lingură curry;
  • 100g linte roșie;
  • 2 cartofi dulci de dimensiune potrivită, curățați și tăiați în bucăți;
  • 500ml supă de legume;
  • 1 conservă (400g) de roșii tăiate;
  • 1 conservă (400g) năut;
  • sare, piper;
  • opțional: puțin coriandru, caju. 
Curry cu linte și cartofi dulci

Mod de preparare:

1. Toarnă uleiul într-o tigaie încăpătoare și călește ceapa roșie.

2. Adaugă chimenul, semințele de muștar, curry și gătește-le timp de aproximativ 1 minut. 

3. Toarnă lintea, cartofii dulci, supa de legume și roșiile tocate. Atunci când preparatul începe să fiarbă, acoperă-l cu un capac și lasă-l la gătit timp de aproximativ 20 de minute, până când lintea și cartofii devin moi. 

4. Spre final, adaugă și năutul și amestecă.

5. Înainte de servire, adaugă și condimentele preferate.  

2. Orez basmati

Ingrediente:

  • 1 lingură și jumătate ulei de măsline extravirgin;
  • 1 jumătate de ceapă, tăiată cubulețe;
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit;
  • sare și piper, după gust;
  • 360g orez basmati, clătit foarte bine în apă și scurs;
  • 1 frunză uscată de dafin;
  • aproximativ 632ml apă. 
Rețete de post - Orez basmati

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie încinsă, pune uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul împreună cu puțină sare, timp de aproximativ 4 minute. 

2. Separat, încălzește apa până ajunge la punctul de fierbere.

3. Adaugă în tigaie orezul basmati, frunza uscată de dafin și un praf de sare. Amestecă toate ingredientele din tigaie și gătește orezul timp de aproximativ 10 secunde, după care adaugă și apa fierbinte și amestecă din nou.

4. Preparatul se pune la fiert, la început la foc mare, după care intensitatea se poate reduce. 

5. După ce orezul a fiert, acoperă-l cu un prosop de bucătărie, timp de 15 minute, pentru a absorbi excesul de umiditate.

6. Înainte de servire, se mai poate condimenta și adăuga pătrunjel proaspăt tocat sau coriandru.

3. Blondies cu dovleac

Ingrediente:

  • 180g unt de migdale;
  • 3 linguri sirop de arțar;
  • 163g piure de dovleac;
  • 95g zahăr de cocos;
  • ½ lingură extract de vanilie;
  • ½ lingură oțet din cidru de mere;
  • 61,8g făină de cocos;
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu;
  • ¼ linguriță praf de copt;
  • ¼ linguriță sare;
  • ½ linguriță de scorțișoară;
  • 3 linguri de migdale, tocate mărunt.
Rețete de post - Blondies cu dovleac

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 165 grade și pregătește o tavă pentru copt, în interiorul căreia așază hârtie specială. 

2. Într-o tigaie, pune untul de migdale și siropul de arțar și topește-l la foc potrivit, timp de aproximativ 1 minut, până când untul devine cremos.

3. Transferă untul de migdale într-un alt recipient, adaugă piureul de dovleac și amestecă cu ajutorul mixerului pentru a-l incorpora.

4. Adaugă zahărul de cocos, extractul de vanilie și oțetul din cidru de mere și amestecă iar.

5. Toarnă și făina de cocos, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara și amestecă foarte bine, până când obții un aluat omogen. 

6. Pune aluatul în tigaie și uniformizează-l cu ajutorul unei spatule. Este indicat să lași aluatul timp de 5 minute până să-l transferi în cuptor pentru a permite făinii de cocos să înceapă să absoarbă restul ingredientelor.

7. Aluatul trebuie lăsat la cuptor timp de aproximativ 50-55 de minute. 

8. Blondies trebuie lăsate să se răcească complet înainte de a le tăia.

Desertul poate fi depozitat într-un recipient cu etanș, la frigider. 

Poftă mare!

Alimente Solaris de post

Sperăm că aceste rețete să fie pe placul tău și să le încerci cât de curând. Și nu uita: alimentele Solaris pentru post selectate sunt disponibile cu 20% Reducere pe vegis.ro. 

About Author

Vorbăreață incurabilă, dar care adoră să își împărtășească ideile și în scris. Iubitoare de animăluțe, călătorii și cărți inspirate din fapte reale.

No Comments

    Leave a Reply