Remedii si tratamente naturiste

Năpraznic: o singură plantă, mai multe întrebuinţări

La poalele munţilor, pe drumurile forestiere sau la marginea pădurilor de conifere din ţara noastră şi nu numai, creşte o plantă delicată, cu flori de un violet pal şi tulpină roşie care, pe lângă faptul că ne încânta privirea, ne poate ajuta în tratarea numeroaselor  boli şi afecţiuni. Este vorba despre năpraznic, o plantă folosită în medicina populară românească încă de pe vremea străbunilor.

De ce ar trebui să iei în calcul consumul acestei minunăţii a naturii şi care sunt problemele de sănătate ce pot fi prevenite sau tratate cu năpraznic? Te invit să parcurgi rândurile următoare pentru a afla răspunsul!

Năpraznic: protector al aparatului reproducător

Germaniul, alături de fitohormonii din compoziţie joacă un rol important şi în vindecarea afecţiunilor care apar la nivelul aparatului reproducător, în special cel al femeilor. Fitohormonii sunt practic hormoni vegetali conţinuţi de plante care seamănă foarte mult cu hormonii feminini (estrogenul şi progesteronul) din punct de vedere al compoziţiei chimice.

În cazul femeilor, administrarea suplimentelor cu năpraznic sau consumul plantei sub altă formă (în special ca şi ceai), duce la rezultate foarte bune în ceea ce priveşte:

– combaterea chisturilor ovariene;

– tratarea fibromului uterin;

– reglarea tulburărilor menstruale (ciclu prelungit, sângerări excesive etc).

De asemenea, prin capacitatea de stimulare a ovulatie şi oxigenare a ţesuturilor organelor genitale, năpraznicul îşi dovedeşte utilitatea inclusiv în tratarea infertilităţii atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Creşterea imunităţii cu năpraznic

Năpraznicul are aşadar proprietăţi miraculoase în vindecarea unor probleme de sănătate mai grave precum cele menţionate, însă îl poţi folosi cu succes şi în alte scopuri.

Fie că vrei să-ţi pregăteşti organismul pentru sezonul rece prin întărirea sistemului imunitar, suferi de migrene, te simţi mereu obosit/ă sau traversezi o perioadă mai grea şi vrei ceva care să-ţi sporească rezistenţa la stres, te poţi încrede în proprietăţile medicinale ale acestei plante.

Cura cu năpraznic, o soluţie reală pentru tratarea cancerului

Năpraznicul se înscrie (pe un loc fruntaş), în lista plantelor ce pot fi utilizate cu încredere în tratamente curative şi de prevenţie a unei game diversificate de boli, una dintre acestea fiind cancerul. Boală necruţătoare în cele mai multe cazuri, cu localizări diferite în organism, cancerul poate fi tratat, potrivit unor studii şi cazuri reale, cu năpraznic ca şi adjuvant.

Vorbim aici în special de cancerul de col uterin, de sân, de piele, intestinal şi pulmonar. Graţie conţinutului ridicat de germaniu, năpraznicul intensifică oxigenarea celulelor şi duce la eliminarea tumorilor, atât maligne, cât şi benigne.

Năpraznic: uz extern

Pe piaţa de specialitate a produselor naturiste năpraznicul este disponibil sub formă uscată pentru ceaiuri, ca şi comprimate, respectiv tincturi, iar în cele mai multe cazuri administrarea este internă. Planta este destinată însă şi uzului extern, ca şi soluţie curativă pentru vindecarea de:

hemoroizi;

– mai multe tipuri de herpes, inclusiv cel genital;

– stomatite;

– afecţiuni oculare precum conjunctivita şi cataracta.

Indiferent de afecţiunea pe care vrei să o tratezi în mod natural cu năpraznic, pe vegis.ro vei găsi această plantă sub toate cele 3 forme: comprimate, ceaiuri şi tincturi. Am făcut pentru tine o selecţie riguroasă a celor mai importanţi producători români de remedii naturale, iar astfel avem posibilitatea de a-ţi pune la dispoziţie soluţii de top pentru sănătatea ta şi a celor dragi. Vezi AICI produsele disponibile.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

  • Ioana
    March 17, 2021 at 14:09

    Recomand cu caldura comprimatele Napraznic de la Dacia plant. In cazul meu, efectele au fost miraculoase: fibromul uterin s-a micsorat foarte mult si am reusit sa-mi indeplinesc cel mai ravnit vis: de a deveni mamica. Are efect foarte benefic asupra menstruatiilor abundente si dureroase.
    Merita incercat: efectele miraculoase apar dupa prima luna de utilizare conform prospectului

    Reply

Leave a Reply