Mai e puțin până vine vara, iar odată cu căldura vine și o poftă maaare de înghețată. Și pentru că nu mai e mult, vă învățăm o rețetă delicioasă de înghețată făcută acasă cu lapte de cocos.
Un deliciu sănătos, care ne ajută să ne răcorim cum se cuvine.
Despre laptele de cocos
Laptele de cocos provine de la nucile de cocos mai coapte și este foarte bogat în acizi grași saturați (pe când apa de cocos este mai bogata în zaharuri și anumiți electroliți).
Printre acizii grași conținuți, laptele este bogat în acid lauric, care este foarte ușor absorbit în corp, după care transformat în energie. Laptele de cocos este benefic pentru sănătate deoarece acizii grași au rolul de a scădea nivelul colesterolului și de a îmbunătăți presiunea arterială, prevenind astfel atacurile cardiace și accidentele vasculare. De asemenea, laptele de cocos este potrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau alte alergii la nuci, soia, alune, precum și pentru vegani, care au o dieta bazată pe alimente de origine vegetală.
Laptele de cocos se recomandă a fi consumat, totuși, în proporții mici, deoarece are un conținut mediu spre mare de calorii. El este foarte popular în bucătăriile tradiționale din Thailanda, Malaezia, Sri Lanka, India, Africa și Caraibe, putând fi folosit atât în preparatele dulci, cât și în cele sărate.
În cazul preparatelor dulci, poate înlocui laptele de vacă în toate rețetele obișnuite, iar combinația laptelui de cocos cu scorțișoară este minunată.
Rețetă de înghețată cu lapte de cocos
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 1 conservă lapte de cocos
- 1 linguriță extract de vanilie
- biscuiți sau fructe pentru amestec
Se agită cutia de lapte de cocos bine, se toarnă într-un bol mic și se adaugă extractul de vanilie. Se macină biscuiții într-un blender, dar nu complet. Puneți biscuiții în laptele de cocos și amestecați puțin. Turnați amestecul în pahare sau forme speciale de înghețată, dacă aveți. Puteți pune felii întregi de banane sau alte fructe în pahare înainte să turnați întreaga compoziție. La final adăugați câte un băț de înghețată în fiecare pahar.
Trebuie lăsat la congelat peste 3 ore.
Unul din avantajele în a folosi lapte de cocos în compoziția înghețatei este că, în timp ce îngheață greu , nu se dezgheață repede și vă veți bucura de o înghețată cremoasă, aromată și delicioasă. Este perfectă pentru a o împărți cu copiii, pentru că se folosesc doar ingrediente sănătoase.
Spor la gătit! 🙂
Aseară am pus in congelator înghețată vegana asemănătoare cu cea din rețetă. Sincer, de cand mănânc asa, parca înghețata cu lapte nu mai are gust bun.