Remedii si tratamente naturiste

Incursiune în copilărie: impresii despre siropul cu albastru de metilen

Suntem parte din generația care a „degustat” în copilărie albastrul de metilen, sau de metil, așa cum îl mai cunoaștem. Când produsele din gama BiSeptol, ce au la bază această substanță, și-au făcut loc pe rafturile noastre, era doar o chestiune de timp până să le încercăm. Zis și făcut! Ne-am orientat atenția către siropul BiSeptol 200 ml, iar impresii „la cald” găsești în rândurile ce urmează.

remedii naturale cu albastru de metilen

Culoare

La prima vedere, ne așteptam ca siropul să aibă acea nuanță de albastru intens, similară cu cea a albastrului de metilen în stare pură; în schimb, nuanța de turcoaz închis caracterizează cel mai bine culoarea acestuia. De menționat este faptul că siropul BiSeptol are în compoziție și alte ingrediente, printre care extractul Smart Raw Active din cătină, oranj la bază, aspect ce explică nuanța cu reflexe de verde închis.

Miros

Acest sirop cu albastru de metilen emană un miros complex, cu un subtil parfum de cătină și miere. Siropul are un miros plăcut, iar dacă ar fi să îl comparăm cu ceva, ar fi cu cel al unui sirop clasic de tuse, pe care cu toții îl cunoaștem.

Gust

După culoare, principala caracteristică de care am fost cel mai curioși a fost gustul. Prezentă într-o proporție de 78,99%, mierea de salcâm cu siguranță a contribuit la transformarea acestui sirop cu albastru de metilen într-unul ușor de administrat, indiferent de vârstă.

Așadar, gustul este unul ușor dulceag, însă redarea în cuvinte a aromei exacte este dificil de realizat, siropul având în compoziție inclusiv ghimbir, anason stelat și uleiuri esențiale de pin, tea-tree sau lămâie. Un alt aspect de menționat este că, după înghițire, este posibil să percepi un vag gust amărui.

Consistență

Siropul BiSeptol cu albastru de metilen are consistență fluidă, dar totodată mai groasă. Poate fi administrat cu ajutorul linguriței inclusă în cutia produsului.

Iar acum, întrebarea pe care cu siguranță o ai în minte: colorează sau nu limba după înghițire? În urma degustării de către mai multe persoane, putem afirma că da, siropul conferă o tentă albastră limbii, însă nu este vorba despre acel albastru intens din copilărie. Acest lucru se explică din nou prin prisma faptului că siropul este un amestec de ingrediente, și nu un produs 100% pe bază de albastru de metilen.

Siropul BiSeptol acționează benefic pe multiple planuri, fiind indicat atât pentru întărirea imunității, cât și decongestionarea căilor respiratorii, având totodată efect calmant asupra gâtului și faringelor.

Ideal în sezonul rece, acest sirop cu albastru de metilien din gama BiSeptol îți sprijină în mod eficient sănătatea căilor respiratorii.

No Comments

    Leave a Reply