Remedii si tratamente naturiste / Vitamine si Minerale

5 pași pentru întărirea sistemului imunitar

întărirea sistemului imunitar

Toamna și-a intrat deja în drepturi și odată cu venirea ei a început și sezonul răcelilor. Odată cu încheierea, aerul devine mai uscat și mai aspru, vântul este mai rece, iar temperatura scade treptat. Aceste schimbări sunt naturale, dar organismul nostru le resimte mai puternic, ceea ce poate avea consecințe neplăcute asupra sănătății noastre și a stării de spirit.

Cu toate acestea, toamna este sezonul potrivit pentru a ne hrăni corpul cu legumele și fructele necesare pentru întărirea sistemului imunitar. Acum este momentul potrivit să ajutăm organismul cu alimente naturale și proaspete, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți.

Așadar, trebuie să ne pregătim de pe acum corpul pentru sezonul rece care va urma. Un sistem imunitar bine consolidat va lupta eficient împotriva frigului, umidității și alimentelor sărace în nutrienți, pe care suntem nevoiți să le consumăm în perioadele reci.

Iată 5 pași necesari pentru întărirea sistemului imunitar în mod eficient!

Antioxidanții te mențin tânăr

smoothie cu alimente antioxidante pentru întărirea sistemului imunitar

Antioxidanții sunt o categorie de vitamine și ingrediente nutritive care ajută organismul să scape de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Aceștia, pe lângă faptul că întăresc imunitatea și cresc rezistența la îmbolnăvire, scad riscul de boli cardiovasculare, boli neoplazice și încetinesc procesul de îmbătrânire. 

Resveratrolul e un antioxidant puternic obținut din strugurii roșii, atât din fruct, cât și din coajă. Statisticile spun că este de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât Vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Pe lângă faptul că întărește imunitatea organismului, ajută la ameliorarea bolilor cardiovasculare, articulare, luptă împotriva afecțiunilor alergice și inflamatorii, scade colesterolul și are efect antiaging.

Detoxifierea te energizează și ajută la întărirea sistemului imunitar

Odată cu venirea toamnei, este și vremea curățeniei…în organism. Corpul trebuie curățat de toxine și astfel, sistemul imunitar este revitalizat și va face față schimbărilor de temperatură.Pentru a face o cură de detoxifiere, poți alege creșterea aportului de fibre din dieta ta sau integrarea în dietă a plantelor cu efect laxativ și depurativ. Trebuie, de asemena, să pui accentul pe legume și fructe consumate în stare proaspătă sau sub formă de sucuri. Sugestia noastră e o cură de suc verde cu pulberea de iarbă de grâu de la Niavis, pe care o găsești pe vegis.ro.

Aminoacizii contribuie la întărirea sistemului imunitar

Glutamina acționează ca un combustibil pentru sistemul imunitar, fiind esențială proliferării limfotcitelor, aceasta ajutând la eliminarea toxinelor produse de organism în urma proceselor metabolice. Acest aminoacid ajută funcțiile vitale ale organismului, deoarece conține mai mult azot decât alți aminoacizi, având astfel un rol de protecție în lupta contra infecțiilor și de a stimula sistemul imunitar. Ia-ți porția de Glutamină de la Secom și ai grijă de sănătatea ta!

Vitaminele mențin echilibrul în organism

Pentru întărirea sistemului imunitar, ia un supliment cu minerale și acestea te vor ajuta la restabilirea nivelului de substanțe nutritive din organismul tău, fiind un stimul pentru sistemul imunitar. Complexul de vitamine B sprijină sistemul nervos, reducând astfel stările de anxietate, stres și depresie. Vitamina C este poate cel mai important nutrient pentru sistemul imunitar, stimulând formarea hormonilor suprarenali și a limfocitelor. Aceasta crește rezistenta la stres, asigură absorbția fierului, întărește țesutul conjunctiv, oasele și dinții și reduce inflamațiile. Îți sugerăm un complex de vitamine B pentru organismul tău sau vitamina C pe care le poți achiziționa online.

Plantele îți dau puteri nebănuite

Astragalusul este un remediu sigur pe termen lung pentru a-ți întări sistemul imunitar, deoarece protejează ficatul de toxine. De asemenea, echinacea stimulează răspunsul imun și crește numărul de limfocite. Consumă usturoi, pentru că este eficient împotriva a 30 de tipuri de bacterii, virusuri, paraziți, având proprietăți antiinflamatorii și astringente, ciuperci Reishi și Shiitake, ginseng și orz, care conține germaniu. Dacă alegi să îți întărești sistemul imunitar cu plante, îți propunem mai multe variante de astragalus sub formă de capsule și comprimate, precum și de echinacea.

întărirea sistemului imunitar cu ajutorul plantelor

Pe lângă acești cinci pași pentru întărirea sistemului imunitar, nu uita să te odihnești suficient, să practici sport regulat, să elimini stresul și să consumi cât mai multe fructe și legume pe care toamna ți le dăruiește cu generozitate!

1 Comment
  • […] Lipsa micronutrientilor – adica vitaminelor – a fost legata de imunitatea redusa. Luand un supliment multivitaminic, impreuna cu consumul unei diete sanatoase, bogate in surse naturale de nutrienti, stimuleaza sanatatea generala, precum si sistemul imunitar. In special, vitaminele A,  B2 ,  B6 , C, D si E au fost studiate in legatura cu raspunsul imun si par sa joace un rol cheie in a ne ajuta sa evitam starile de boala. Pentru mai multe informatii accesati si 5 pasi pentru intarirea sistemului imunitar. […]

    Reply
Leave a Reply